REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Candidatul PRU, Marian Cîrnu, iese la atac: „La ora asta, Primăria Năvodari are o datorie de 62 de milioane de euro la bănci şi terţi”

Candidatul PRU, Marian Cîrnu, iese la atac: „La ora asta, Primăria Năvodari are o datorie de 62 de milioane de euro la bănci şi terţi”

Replica API 25 mai 2016 | 00:09 2177

Acuzat că a fost implicat într-un dosar penal,

Acuzat că a fost implicat într-un dosar penal,

Marian Cîrnu

Lupte grele pentru fotoliul de primar al oraşului Năvodari! Că este o campanie dură o dovedeşte Internetul, unde candidaţii nu îşi promovează doar propriile echipe sau proiectele, ci lansează (unii sub protecţia „anonimatului” unor conturi false de facebook) şi atacuri sub centură. O parte dintre candidaţi au acceptat să vină la interviuri, pentru a răspunde întrebărilor presei, menite să lămurească cetăţenii, în timp ce alţii au dat de înţeles că refuză dialogul. Unul dintre candidaţii la Primăria Năvodari, Marian Cîrnu (reprezentant al PRU) a dorit să acorde un interviu, unul din subiectele abordate fiind, desigur, şi cel al dosarului penal în care a fost implicat. Datele acestui dosar vechi de ani de zile au fost, potrivit lui Cîrnu, „reîncălzite” în campanie de PSD. Mai departe însă, Cîrnu a prezentat şi care sunt proiectele sale pentru comunitate, declarând că toţi ceilalţi candidaţi la primărie se înşeală atunci când spun că susţin realizarea unui spital orăşenesc! Potrivit lui Cîrnu, cu fonduri europene nu poate fi construit un spital, ci un centru medical.

Reporter: Domnule Cîrnu, candidaţi pentru Primăria Năvodari. Înainte de toate, vă rugăm os curtă prezentare a dumneavoastră.

Marian Cîrnu: Sunt născut în localitatea Băneasa, am avut o copilărie deosebită în satul Crângu, lângă Peştera Andrei, am terminat liceul la Constanţa şi am locuit aici. (…) În 2002 m-am mutat la Năvodari, cu un job în vogă la vremea aceea: afaceri imobiliare. Sunt căsătorit, am doi copii. Băiatul cel mare lucrează în Anglia şi sunt şi eu alături de concetăţenii mei care au copii plecaţi în afară, iar împreună cu dânşii dorim să facem un climat bun în Năvodari, aşa încât copiii noştri să se poată reîntoarce într-o bună zi în Năvodari.

Rep.: Cu ce echipă vă prezentaţi în faţa cetăţenilor?

M.C.: Să ştiţi că misiunea a fost deosebit de grea. Eu am vrut să intru în politică de mult, însă am tot amânat acest moment. A trebuit să găsim un partid nou, curat, care să se adapteze foarte bine cerinţelor din ziua de azi. Noi, românii, ne cam pierdem identitatea, începem să devenim un amestec de diverse naţii, şi am considerat că sectorul acesta naţionalist – pentru că Partidul România Unită este un partid naţionalist de centru, nu este extremist, şi merge pe naţionalismul lui Nicolae Iorga – este potrivit. A fost foarte greu să îmi fac o echipă, pentru că oamenii nu mai vor să facă politică. (...) Am reuşit să conving şi am luat din fiecare categiorie socială, din fiecare clasă, câte un reprezentant. Asta pentru că nu poţi să faci spital la Năvodari dacă nu ai consilier un medic. Toate partidele, o să vedeţi, vorbesc la ora asta despre spital. Dar nu au un specialist. Mie mi-a fost foarte greu să îl găsesc, dar am găsit un specialist.

Rep.: Cum este acum, din punctul dumneavoastră de vedere, oraşul Năvodari?

M.C.: Lucrurile nu arată bine. Şi nu o spun pentru că este campanie. O spun pentru că vin dintr-un oraş cu al doilea cel mai mare buget al oraşelor din România, după Otopeni. O spun pentru că vin dintr-un oraş în care administraţia a făcut cheltuieli care depăşesc cu mult realizările care se văd cu ochiul liber. La ora asta, Primăria Năvodari are o datorie de 62 de milioane de euro la bănci şi terţi, lucruri pe care năvodărenii trebuie să le afle. (...) Acest lucru este ascuns oamenilor. Cu 62 de milioane de euro puteam face 58 de blocuri cu câte 100 de garsoniere. Deci, vorbim despre bani foarte mulţi, de anchete în curs, de tot ceea ce înseamnă chletuirea banului nereal (...)

Alexandra ANTON

Interviu intergral, cu mai multe detalii, proiecte, precum şi explicaţii despre dosarul în care candidatul a fost implicat – VIDEO:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai la primărie că meriti
0
0
Un manglitor ieftin si urat mirositor care sa aliat din prima luna cu Chelarau , un excroc , mincinos si un hot greu de egalat , doar din sport a rupt cu furatul !
0
0
Sj ce ai furat in iai luat lu fiitu casa in Anglia
1
0
Ce gunoaie ,ajunge cu atat mizerie
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614