REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Cannes 2021: „Drive My Car“, o adaptare după Haruki Murakami, în regia lui Ryusuke Hamaguchi

Cannes 2021: „Drive My Car“, o adaptare după Haruki Murakami, în regia lui Ryusuke Hamaguchi

Replica API 13 iulie 2021 | 00:00 607

''Drive My Car'', în regia japonezului Ryusuke Hamaguchi, o poveste despre suferinţă şi regrete care se desfăşoară în formatul unui road movie, a avut premiera duminică în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, unde este selectat în competiţia oficială, informează Reuters, citată de Agerpres.

Pelicula este o adaptare după o povestire de Haruki Murakami. Hamaguchi, care are în palmares premii la festivaluri de film, inclusiv la Berlin, a spus că i se pare interesant potenţialul spaţiului închis în care evoluează personajele.

''Mi s-a părut fascinant cum intimitatea este creată în maşină prin lungi conversaţii între personaje'', a declarat Hamaguchi pentru Reuters înaintea covorului roşu de la premiera filmului.

Festivalul de Film de la Cannes, care se desfăşoară până pe 17 iulie, a revenit pe Riviera Franceză după ce ediţia din 2020 a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

''Drive My Car'' spune povestea unui actor şi regizor de teatru, interpretat de Hidetoshi Nishijima, nevoit să-şi confrunte demonii ascunşi în spatele unei căsnicii aparent perfecte, zdruncinată de vestea infidelităţii, după moartea soţiei.

Doi ani mai târziu, luptându-se în continuare să depăşească suferinţa pierderii suferite, călătoreşte la Hiroshima pentru a monta o versiune poliglotă a piesei ''Unchiul Vania'' şi îi este alocat un şofer, Misaki (rol interpretat de actriţa Miura Toko), iar cei doi se lansează într-o lungă conversaţie.

Hamaguchi a spus că i-a făcut plăcere să lucreze cu o distribuţie poliglotă, incluzând-o şi pe actriţa coreeană Park Yoo-rim, care interpretează rolul unei actriţe mute care îşi spune replicile în limbajul semnelor.

''Mi s-a părut interesant că actorii nu se vor putea înţelege între ei şi că vor fi astfel forţaţi să se observe unul pe altul cu mai multă atenţie şi să reacţioneze diferit'', a spus Hamaguchi.

Filmul japonez a primit cronici favorabile în special pentru partiturile actorilor principali.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212