REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cannes 2021: Jodie Foster va primi trofeul Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere

Cannes 2021: Jodie Foster va primi trofeul Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere

Replica API 4 iunie 2021 | 00:00 673

Jodie Foster va primi trofeul Palme d'Or onorific la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, unde artista americană va deţine statutul de invitat de onoare al ceremoniei de deschidere, au anunţat marţi organizatorii evenimentului, citaţi de site-ul revistei Variety, preluat de Agerpres.

Jodie Foster

Acest premiu onorific a fost atribuit la ediţiile precedente unor personalităţi ale industriei cinematografice, precum Jeanne Moreau, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Jean-Paul Belmondo, Manoel de Oliveira, Jean-Pierre Leaud, Agnes Varda şi Alain Delon.

Organizatorii Festivalului de la Cannes doresc astfel să o omagieze pe actriţa, regizoarea şi producătoarea Jodie Foster pentru "strălucita ei călătorie artistică, personalitatea ei unică şi puternica ei implicare în unele dintre chestiunile majore ale vremurilor noastre".

"Cannes este un festival căruia îi datorez atât de mult; mi-a schimbat complet viaţa", a declarat Jodie Foster, care a participat pentru prima dată la Cannes în 1976 cu ocazia premierei mondiale a filmului "Taxi Driver", regizat de Martin Scorsese şi recompensat cu trofeul Palme d'Or.

"Jodie Foster ne-a făcut un cadou uluitor prin venirea ei, care va celebra revenirea festivalului pe Croazetă. Aura ei este fără pereche: ea întruchipează modernitatea, inteligenţa strălucitoare a independenţei şi nevoia de libertate", a declarat Pierre Lescure, preşedintele festivalului.

Thierry Fremaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, a adăugat: "Jodie nu încetează să se reinventeze. Ea pune întrebări cu privirea ei scrutătoare, învaţă de la alţii şi vrea să iasă din spatele credinţelor sale pentru a construi o nouă morală: să faci ceea ce este corect".

"Aceasta este ideea pe care încearcă să o transmită prin deciziile pe care le ia ca actriţă şi regizoare şi care o fac, totodată, să fie atât de preţioasă în aceste vremuri pline de confuzie. O vom onora cu multă căldură şi admiraţie", a adăugat Thierry Fremaux.

Aşa cum a fost anunţat anterior, Spike Lee va prezida juriul competiţiei oficiale. Filmul "Annette", regizat de Leos Carax şi avându-i în distribuţie pe actorii Adam Driver şi Marion Cotillard, va avea premiera mondială la Cannes şi va fi proiectat în seara de deschidere a festivalului.

Cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 6-17 iulie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212