REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
8.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

CANNES 2021: Pedro Almodovar i-a înmânat actriţei Jodie Foster trofeul Palme d'Or onorific

CANNES 2021: Pedro Almodovar i-a înmânat actriţei Jodie Foster trofeul Palme d'Or onorific

Replica API 9 iulie 2021 | 00:00 464

Regizorul spaniol Pedro Almodovar i-a înmânat miercuri seară actriţei americane Jodie Foster trofeul Palme d'Or onorific, pentru "strălucitul parcurs artistic şi personalitatea sa unică", relatează EFE, citată de Agerpres.

A fost unul dintre secretele bine păstrate ale acestei ediţii, deşi prezenţa lui Almodóvar la porţile Palais des Festivals a alimentat zvonurile privind participarea sa la gala de inaugurare a celei de-a 74-a ediţii a festivalului.

Jodie Foster, care a prezentat în 2016 pe Croazetă ultimul său film ca realizatoare, "Money Monster", l-a elogiat pe Almodóvar considerând că "este capabil să relateze experienţa feminină într-un mod în care niciun regizor nu a reuşit să o facă".

"Cannes este un festival căruia îi datorez atât de multe, mi-a schimbat complet viaţa", a spus Jodie Foster. "Prima mea prezenţă pe Croazetă a fost un moment definitoriu pentru mine. Să îmi prezint unul dintre filmele mele aici a fost mereu un vis al meu", a mărturisit actriţa.

În mai 1976, la vârsta de 13 ani, ea a urcat prima dată treptele Palais des Festivals, unde a fost prezentat "Taxi Driver" al lui Martin Scorsese, film recompensat cu Palme d'Or. Patruzeci şi cinci de ani mai târziu, Jodie Foster s-a întors pe Croazetă pentru a primi ea însăşi preţiosul trofeu Palme d'Or.

Jodie Foster a jucat în aproximativ 50 de filme, a regizat patru şi a primit două premii Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolurile sale din "The Accused", în 1989, şi "The Silence of the Lambs", în 1992.

I-a avut ca parteneri de film pe actorii Robert de Niro, Anthony Hopkins, Mel Gibson, şi Denzel Washington şi a jucat sub bagheta regizorală a lui David Fincher, Robert Zemeckis, Spike Lee, Alan Parker sau Claude Chabrol.

Şapte dintre filmele ei, în care a jucat sau pe care le-a regizat, au fost prezentate la Cannes.

La rândul său, preşedintele festivalului, Pierre Lescure, a declarat: "Jodie Foster ne-a oferit un minunat cadou prin prezenţa pentru a sărbători revenirea festivalului pe Croazetă. Aura ei este fără seamăn: ea întruchipează modernitatea, inteligenţa radiantă a independenţei şi nevoia de libertate".

"Jodie nu încetează să se reinventeze", a subliniat şi delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212