REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Cannes 2021: Tahar Rahim, Mylene Farmer şi Maggie Gyllenhaal, în juriu

Cannes 2021: Tahar Rahim, Mylene Farmer şi Maggie Gyllenhaal, în juriu

Replica API 26 iunie 2021 | 00:00 473

Regizoarea franco-senegaleză Mati Diop, actorul din "Parasite", Song Kang-Ho şi cântăreaţa Mylene Farmer se numără printre membrii juriului internaţional al Festivalului de Film de la Cannes 2021, prezidat de regizorul american Spike Lee, potrivit organizatorilor, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Festival de Cannes/Facebook.com

Actorii Tahar Rahim şi Maggie Gyllenhaal, alături de cineaştii Kleber Mendonça Filho, Jessica Hausner şi Melanie Laurent, vor completa juriul celei de-a 74-a ediţii a Festivalului.

Acesta va avea în componenţa sa cinci femei şi patru bărbaţi, incluzându-l pe preşedinte, "de pe cinci continente şi de şapte naţionalităţi", subliniază organizatorii festivalului (6-17 iulie) într-un comunicat.

Ei vor trebui să aleagă succesorul peliculei "Parasite", de Bong Joon-Ho, recompensată cu Palme d'Or în 2019, în cadrul ultimei ediţii care a putut avea loc pe Croazetă înainte de pandemie. Capul de afiş al acestui succes global din Coreea de Sud, Song Kang-Ho, care interpretează rolul tatălui de familie, face parte din juriu anul acesta.

El se va afla alături de o altă vedetă, Tahar Rahim, devenit cunoscut în rolul unui prizonier din "Un Prophete", de Jacques Audiard, care îşi încearcă acum norocul la Hollywood.

Compatrioata acestuia, actriţa şi regizoarea Melanie Laurent, realizatoare - alături de Cyril Dion - a documentarului despre mediu "Demain", face parte la rândul său din juriu, la fel ca actriţa americană Maggie Gyllenhaal, devenită celebră după "The Dark Knight".

În ceea ce priveşte cineaştii, juriul îi include pe brazilianul Kleber Mendonça Filho (cunoscut pentru "Bacurau", câştigătorul Premiului Juriului la Cannes 2019), pe austriaca Jessica Hausner ("Little Joe") şi pe franco-senegaleza Mati Diop, al cărei prim film impregnat de fantastic despre emigraţia tinerilor, "Atlantique", a câştigat marele premiu în acelaşi an.

O vedetă a scenei franceze, cu peste 35 de milioane de discuri vândute în 35 de ani de carieră, completează acest juriu: Mylene Farmer. Interpretă a unor hituri precum "Sans contrefacon" sau "Desenchantee", artista originară din Quebec este "inseparabilă de lumea imaginii şi a cinematografiei care a fascinat-o întotdeauna", mai ales prin videoclipurile sale, subliniază organizatorii festivalului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108