REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cannes 2021: Un eveniment online suplimentar dedicat profesioniştilor va avea loc la sfârşitul lunii mai

Cannes 2021: Un eveniment online suplimentar dedicat profesioniştilor va avea loc la sfârşitul lunii mai

Replica API 19 martie 2021 | 00:00 1079

Marche du Film, acea componentă a Festivalului de Film de la Cannes care este dedicată profesioniştilor din industria cinematografică, va include un "eveniment intermediar" suplimentar online, la sfârşitul lunii mai, înainte de evenimentele în format fizic care se vor desfăşura în timpul celei de-a 74-a ediţii a festivalului, în luna iulie, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Festival de Cannes/Facebook.com

"La fel ca în fiecare an, Marche du Film de la Festivalul de la Cannes va avea loc în cadrul festivalului, la Cannes, din 6 până pe 15 iulie 2021", au anunţat joi organizatorii festivalului într-un comunicat.

Dar, întrucât din cauza pandemiei intervalul de timp dintre Film Market de la Berlin - care s-a ţinut online la începutul lunii martie - şi Marche du film de la Cannes, în iulie, "este excepţional de lung", numeroşi producători şi distribuitori internaţionali au exprimat nevoia unei întruniri intermediare în primăvară, care le va permite să lucreze şi să facă schimburi de experienţă în format virtual", precizează acelaşi comunicat.

În consecinţă, timp de patru zile de la sfârşitul lunii mai, evenimentul Pre-Cannes Screenings va avea loc online, pentru cumpărătorii acreditaţi la Marche du Film.

Activităţile obişnuite, standurile, proiecţiile şi diverse conferinţe pentru profesioniştii din industria filmului vor avea loc în iulie, cu posibilitatea participării de la distanţă pentru acei "profesionişti care vor fi împiedicaţi să călătorească".

Festivalul de la Cannes, care are loc în mod tradiţional în luna mai, nu a putut fi organizat anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru acest an, conducerea festivalului a refuzat să organizeze o ediţie virtuală, aşa cum au procedat alte festivaluri, precum Berlinala, iar organizatorii de pe Croazetă au dezvăluit marţi că pregătirile sunt în toi pentru organizarea celei de-a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care va include secţiunea competiţională, în perioada 6-17 iulie.

Marche du Film este cea mai amplă întrunire a anului dedicată profesioniştilor din industria cinematografică şi reuneşte 12.500 de profesionişti din lumea întreagă, potrivit organizatorilor. Cu ocazia celei mai recente ediţii, organizată în 2019, un număr de 2.768 de filme au fost prezentate distribuitorilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272