REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Cannes 2022: Actriţa spaniolă Rossy de Palma, preşedinta juriului secţiunii Caméra d'Or

Cannes 2022: Actriţa spaniolă Rossy de Palma, preşedinta juriului secţiunii Caméra d'Or

Replica API 30 aprilie 2022 | 00:00 704

Actriţa spaniolă Rossy de Palma va prezida juriul secţiunii Caméra d'Or al ediţiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes, destinată premierii tinerelor talente, au informat joi organizatorii citaţi de EFE și Agerpres.

Actriţa în vârstă de 57 de ani a fost prezentă de nenumărate ori în selecţia festivalului, jucând în filme regizate de Pedro Almodóvar. Este vorba de filmele "Los abrazos rotos", care a participat la selecţia oficială din 2009, şi de "Julieta", prezentat în 2016. Ea a jucat şi în "The Man Who Killed Don Quixote", de Terry Gilliam, prezentat în încheierea ediţiei din 2018.

Rossy de Palma a fost membră a juriului la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de la Cannes, în 2015, alături de regizorii americani Joel şi Ethan Coen; mexicanul Guillermo del Toro; actriţele Sophie Marceau (Franţa) şi Sienna Miller (Marea Britanie); regizorul şi actorul canadian Xavier Dolan; actorul american Jake Gyllenhaal şi cantautoarea din Mali Rokia Traoré.

Organizatorii festivalului au reamintit că Rossy de Palma a devenit cunoscută graţie rolurilor sale din filmele lui Almodovar, dar şi-a creat un renume internaţional jucând în filmele unor regizori prestigioşi precum Robert Altman, Mike Figgis, Karim Dridi, Patrice Leconte, Mehdi Charef, Amanda Sthers, Terry Gilliam şi, mai recent, în filmul de debut al lui Benjamin Millepied.

"Artistă cu multiple talente şi simbol al modei cu o personalitate rebelă dar atractivă, Rossy de Palma a sedus numeroşi designeri de modă, creatori de muzică şi de fotografie din lumea întreagă", notează organizatorii într-un comunicat.

Actriţa spaniolă a mulţumit pentru această onoare care, potrivit ei, continuă "povestea sa de dragoste" cu Festivalul de Cannes, exprimându-şi dorinţa de a se ridica la înălţimea numirii sale în fruntea juriului.

Secţiunea Caméra d'Or a fost creată în 1978 pentru a încuraja tinerii artişti cu talente promiţătoare. Alături de Rossy de Palma vor mai face parte din juriu cineastul francez Lucien Jean-Baptiste şi actorul francez Samuel Le Bihan, alături de alţi reprezentanţi ai industriei filmului.

Printre artiştii care au fost premiaţi în această secţiune se numără Jim Jarmusch, Mira Nair, Jaco Van Dormael, Naomi Kawase, Bahman Ghobadi, sau Steve McQueen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212