REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cannes 2022: Debutul regizoral al actorului Jesse Eisenberg va deschide secţiunea Semaine de la Critique

Cannes 2022: Debutul regizoral al actorului Jesse Eisenberg va deschide secţiunea Semaine de la Critique

Replica API 21 aprilie 2022 | 00:00 249

Lungmetrajul ''When You Finish Saving the World'', ce marchează debutul regizoral al actorului american Jesse Eisenberg, în care rolurile principale sunt interpretate de Julianne Moore şi Finn Wolfhard, va deschide pe 18 mai cea de-a 61-a ediţie a Semaine de la Critique, o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de site-ul publicaţiei The Hollywood Reporter, citat de Agerpres.

Sursa foto: www.imdb.com

În această comedie cu accente dramatice, Julianne Moore şi Finn Wolfhard interpretează o mamă angajată în politică şi fiul ei, un muzician ambiţios care doreşte să devină celebru pe reţelele de socializare. Filmul "When You Finish Saving the World" va fi proiectat în afara competiţiei, în Séances Spéciales.

Organizatorii secţiunii Semaine de la Critique au anunţat miercuri line-up-ul din 2022, care va conţine 11 lungmetraje şi 13 scurtmetraje. Toate cele şapte filme selectate în competiţia de lungmetraje aparţin unor cineaşti debutanţi: "Alma Viva" (Cristele Alves Meira, Portugalia), "Dalva" (Emmanuelle Nicot, Belgia-Franţa), "La Jauria" (Andres Ramirez Pulido, Columbia), "The Woodcutter Story" (Mikko Myllylahti, Finlanda), "Nos Cérémonies" (Simon Rieth, Franţa), "Tasavor/Imagine" (Ali Behrad, Iran) şi "Aftersun" (Charlotte Wells, Marea Britanie) - în care joacă Paul Mescal, starul miniseriei TV "Normal People".

Competiţia de scurtmetraje include în acest an 10 producţii, care provin din ţări precum China, Franţa, Spania, Portugalia, Olanda, Chile, Bosnia, Marea Britanie şi Grecia. Alte trei scurtmetraje vor fi proiectate în Séances Spéciales.

În Séances Spéciales va fi proiectat şi filmul "Goutte d'Or/ Sons of Ramses" al cineastului Clement Cogitore, al cărui lungmetraj "The Wakhan Front" a câştigat marele premiu al secţiunii Semaine de la Critique în 2015. Celine Devaux, cunoscut pentru "Sunday Lunch", care a câştigat premiul Cesar pentru cel mai bun scurtmetraj în 2016, va beneficia de o proiecţie specială a lungmetrajului ei de debut, "Everybody Loves Jeanne", o comedie romantică în care sunt combinate elemente live action şi de animaţie.

"Next Sohee", un film poliţist feminist, regizat de cineasta Jung July şi în care rolul principal este jucat de actriţa Bae Doo-na, va fi proiectat tot în Séances Spéciales în închiderea evenimentului.

Cea de-a 61-a ediţie a secţiunii Semaine de la Critique va avea loc în perioada 18-26 mai.

Consacrată descoperirii noilor talente din industria cinematografică, această secţiune, înfiinţată în 1962, selectează doar cineaşti aflaţi la primul sau la al doilea proiect din filmografiile lor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272