REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cântăreţul J Balvin şi-a cerut scuze femeilor de culoare pentru un videoclip considerat rasist. VIDEO

Cântăreţul J Balvin şi-a cerut scuze femeilor de culoare pentru un videoclip considerat rasist. VIDEO

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:00 432

Starul columbian de reggaeton J Balvin a prezentat scuze duminică "femeilor şi comunităţii de culoare" pentru videoclipul piesei sale "Perra", în care apare alături de femei de culoare deghizate în animale, scrie AFP, citat de Agerpres și stiripesurse.ro.

"Vreau să-mi cer scuze tuturor persoanelor care s-au simţit jignite, în special femeilor şi comunităţii de culoare", a declarat artistul într-un videoclip postat pe contul său de Instagram.

Videoclipul, care îl înfăţişează pe Balvin alături două femei de culoare târându-se alături de el legate de gât cu lanţuri, a provocat indignare pe reţelele de socializare, dar şi în rândul persoanelor publice.

Vicepreşedinta Columbiei, Marta Lucia Ramirez, l-a acuzat pe muzician că promovează mesaje "machiste" şi "rasiste".

"Ca răspuns şi, evident, din respect, am eliminat videoclipul (de pe YouTube) în urmă cu opt zile. Văzând că au continuat să mă critice, eu sunt aici (...) în persoană'', a adăugat cântăreţul în vârstă de 36 de ani.

La începutul clipului, J Balvin povesteşte că pleacă într-o "lume interlopă" şi apare apoi ca singurul metis cu pielea deschisă care dansează printre zeci de persoane de culoare dintr-un cartier sărac.

Înainte de a fi eliminat de pe platforma YouTube, videoclipul depăşise 10 milioane de vizualizări şi poate fi văzut în continuare pe alte reţele de socializare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272