REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Căpăţână: „Aş vrea un medic la trei pacienţi, dar nu se poate!“

Căpăţână: „Aş vrea un medic la trei pacienţi, dar nu se poate!“

Replica API 24 ianuarie 2015 | 23:41 356

Deficit de cadre medicale, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa

Deficit de cadre medicale, la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa

Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa scoate la concurs mai multe posturi de medici. Managerul dr. Dănuţ Căpăţână spune că unitatea de tratament are nevoie de mult mai multe cadre medicale, însă nu-i permite bugetul să angajeze, acesta fiind stabilit pentru un anumit număr de cadre medicale impus de Ministerul Sănătăţii în funcţie de organigramă şi număr de paturi existente pe secţii. Aşa că, deocamdată, se limitează la a scoate la concurs, în viitorul apropiat, un post de medic pentru ATI şi două pentru Neonatologie.

Potrivit unor surse, se pare Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa a pus la bătaie şi un post de medic specialist pentru Secţia de Oftalmologie. Însă, „este cu dedicaţie pentru Alexandru Cioablă . Nici măcar nu s-a stabilit data examenului şi toată Secţia de Oftalmologie ştie câştigătorul“, ne-a atras atenţia un cititor. La rândul său, medicul Căpăţână spune că sunt doar zvonuri. „În mod normal, trebuie publicat anunţul. Pe zvonuri, nu funcţionează. Dacă e concurs, este publicat în „Viaţa medicală”. Pentru ca postul să pot să-l scot la concurs trebuie să fac două lucruri: să cer aprobările Consiliul Judeţean, de la Colegiu şi să-l trimit la publicare în Viaţa Medicală”, spune dr. Dănuţ Căpăţână. Mai mult, acesta a mai precizat că, dacă ar fi după el, ar angaja un medic la trei pacienţi însă, nu-i permite „punga”. „Avem deficit de cadre. Chiar ieri (joi –n.r.) am avut examen pentru două posturi la Secţia de Pediatrie. Avem doi doctori care au luat examenul, medici specialişti. Nu ştiu exact cum se numesc. Au dat concurs. În perioada următoare cred că o să organizăm concurs şi la ATI, pentru un post, şi la Neonatologie, pentru două posturi. Dar mai avem nevoie de medici. Dar trebuie să ne uităm şi-n pungă, dacă putem să le plătim salariile. Avem un procent pe care nu trebuie să-l depăşim. Şi eu aş vrea un medic la trei pacienţi, dar nu se poate, din păcate. Nu trebuie să depăşim procentul”, a conchis Căpăţână. Spitalul Clinic Judeţean de Urgentă a mai scos la concurs 1 post medic – specialitatea medicină sportivă în cadrul Cabinetului de medicină sportivă. Concursul se va desfăşura în termen de 30 de zile de la publicarea în „Viaţa Medicală”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272