REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Căpăţână, despre ducerea lui Constantinescu la DNA: Un lucru absolut deplasat

Căpăţână, despre ducerea lui Constantinescu la DNA: Un lucru absolut deplasat

Replica API 23 ianuarie 2014 | 00:00 228

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pus sub învinuire de DNA pentru abuz în serviciu, "nu a comis nici o ilegalitate în relaţia cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă", a anunţat, miercuri, 22 ianuarie a.c., managerul Dănuţ Căpăţână. "A acuza o persoană că doreşte binele judeţului, oricare ar fi ea, mi se pare o prostie", a spus acesta. De altflel, managerul este ferm convins de faptul că: "Toate acţiunile şi tot ce s-a întâmplat privind cheltuirea banului public de către Consiliul Judeţean în relaţia cu Spitalul Judeţean au fost absolut legale".

Fondurile alocate spitalului ar fi fost extrem de benefice pentru populaţie: "Eu nu ştiu ce au găsit sau ce au făcut procurării ăia, habar nu am, dar faptul că preşedintele CJC a băgat milioane de euro în spital, cu rezultate pe servicii medicale, infarct miocardic, pe care nu le putem nega cu toţii, mi se pare un lucru absolut deplasat. Eu sunt convins de faptul că domnul preşedinte este nevinovat în toate acuzaţiile care i s-au adus. Dacă promovezi sportul şi sănătatea eşti infractor. Mi se pare o atitudine care nu are nimic de-a face cu un stat democratic sau cu dorinţa de a încerca să dezvolţi societatea. Până la urmă, raţiunea unui preşedinte de CJ este aceea de a sprijini lucrurile în care statul ne-a lăsat de izbelişte. În relaţia cu Spitalul Judeţean, vă asigur că domnul preşedinte nu a comis nici un fel de ilegalitate. Poate procurorii au altă viziune", a declarat dr. Dănuţ Căpăţână. Managerul nu înţelege de ce "anonimele" sunt luate în considerare de procurorii DNA. "Am păţit-o pe pielea mea. Este inadmisibil şi încurajează delaţiunea. Orice anonimă este luată în considerare de către orice organism al statului. Nu este posibil ca o anonimă trimisă Direcţiei Naţionale Anticorupţie, o instituţie respectabilă a statului, cu oameni profesionişti, nu cred că ajungeau acolo pe pile, pot să ia în considerare o anonimă. Să pună în mişcare o întreagă maşinărie a statului, cu costurile de rigoare, pentru faptul că s-a trezit unul dimineaţa cu faţa la cearşaf şi s-a apucat să scrie ce i-a trecut prin cap despre unul şi despre altul", a spus managerul, care a mai adăugat şi faptul că: "Dacă ai ceva de spus, fii bărbat! Asumă-ţi ce ai de reclamat, scrie, semnează şi îţi asumi ce se întâmplă mai departe. Vă spun că în urma unor sesizări anonime am fost chemat la DNA şi am dat cu subsemnatul pe diverse teme. Nu mi se pare normal să-mi fie imagina terfelită pentru că un nene s-a apucat să scrie într-o seară pentru că nu avea altceva mai bun de făcut. Răspund pentru ceea ce fac, indiferent că unora le convine sau nu le convine. În România nu există prezumţia de nevinovăţie şi dacă trece cineva prin faţa DNA-ului este considerat infractor. DNA trebuie să-şi facă treaba, nu am nici o problemă, dar nu este în regulă cum este organizată toată această atitudine faţă de cei care nu îşi asumă ceea ce reclamă".

Căpăţână: Poţi să faci şi un infarct dacă vine unul şi te trage de revere şi sare pe tine

Managerul Spitalului Judeţean s-a arătat indignat de modalitatea în care preşedintele Constantinescu a fost săltat din parcarea CJC. "Poţi să faci şi un infarct dacă vine unul şi te trage de revere şi sare pe tine să te tragă într-o maşină... Eu mă pun în situaţia unui om ieşit dintr-o instituţie: sare trei inşi pe el, intervin sirene. Puneţi-vă în situaţia aceasta. Mai ales un preşedinte de Consiliul Judeţean. Nu te apuci să-l tragi de revere. Dacă vrem să fim un stat civilizat, atunci să fim până la capăt. Am văzut cu toţii imaginile ălea. A brusca pe cineva care are o funcţie aleasă, nu o funcţie numită, nu mi se pare o atitudine corectă (...)", a declarat Căpăţână, numit în funcţia de manager chiar de către preşedintele CJC. Cât despre tratamentul preşedintelui CJC în străinătate, deşi a contribuit financiar pentru modernizarea Spitalului Judeţean şi angajarea unor medici din Bucureşti, Căpăţână nu a dorit să comenteze: "Este o chestiune care ţine de un lucru mult prea intim vizavi de sănătatea şi afecţiunile domnului preşedinte. Nu mă puneţi să comentez acest lucru. În ultimii ani am dovedit că putem să facem lucrurile din cee în ce mai bine, dar nu putem spune că suntem un spital în care se poate orice, oricând, la nivelul cel mai de sus. Noi nu suntem foarte performanţi pe ceea ce înseamnă Neurochirurgie Vasculară. Noi trimitem cazurile de anevrism la Bucureşti. Medicii noştri au acest bun simţ să-şi recunoască limitele din punct de vedere profesional, că nu au deprinderea necesară. Căutăm să aducem medici specialişti pe această parte. Sunt zone neacoperite. Nici un spital din România sau străinătate nu are cum să acopere totul, la un nivel de performanţă maximă".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272