REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Căpăţână: "Pacienţii care fumează pe holuri vor fi externaţi pe loc"

Căpăţână: "Pacienţii care fumează pe holuri vor fi externaţi pe loc"

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 60

Se inaugurează sistemul de supraveghere

Se inaugurează sistemul de supraveghere

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa inaugurează joi sistemul de supraveghere ultraperformant, montat în ideea de a combate atât infracţionalitatea cât şi neregulile dintre angajaţi. Valoarea camerelor de supraveghere se ridică la suma de 400.000 de euro şi au fost instalate atât la nivelul căilor de acces în unitatea spitalicească cât şi pe secţii.

"Este un lucru mai mult decât necesar pentru că sunt multe intrări în spital iar agenţii de pază nu pot face face şi nu pot monitoriza tot ce mişcă. Sunt oameni, mai au probleme acasă, poate nu sunt pe fază, însă o cameră de luat vederi este întotdeauna pe poziţie. Decât să dublăm numărul agenţilor de pază, mai bine investim în acest sistem", a declarat, dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Investiţia a fost suportată în totalitate de către Consiliul Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţână declarând că acţiunea nu are ca scop "spionarea" personalului angajat dar că poate fi util în multe situaţii. "Nu vreau să se înţeleagă că aş dori să spionez personalul medical dar ne ajută la rezolvarea multor conflicte. Spre exemplu, chiar marţi am avut un caz, în care o pacientă reclama că i s-ar fi furat ceva pe Secţia de Ginecologie. A venit poliţia, i-am dat înregistrarea şi problema a fost rezolvată. De asemenea, se ştie foarte bine că în spital intră nu doar pacienţii, vizitatorii şi angajaţii, mai sunt şi vânzătorii ambulanţi iar aceste camere ne vor ajuta să monitorizăm cine intră şi cine iese şi putem lua imediat măsuri", a mai spus Căpăţână. Tot în acest mod se pot combate şi anumite vicii ale pacienţilor internaţi, care dacă vor fi surprinşi fumând pe holurile spitalului, vor fi externaţi numaidecât. "Dacă îşi poate întreţine un viciu, înseamnă că nu este chiar atât de bolnav încât să necesite internare. Aşadar, îl vom externa pe loc", a conchis Căpăţână. Noul sistem de supraveghere montat în incinta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa nu va necesita angajarea altor agenţi de pază, întrucât munca de monitorizare se va împărţi între cei actuali. Monitoarele sunt amplasate într-o cameră special amenajată, în cadrul unităţii spitaliceşti. De asemenea, managerul dr. Dănuţ Căpăţână a afirmat că unitatea sanitară în cauză este printre puţinele, dacă nu chiar singura care beneficiază de un asemenea sistem performant, întrucât celelalte Consilii Judeţene nu prea îşi bat capul cu astfel de lucruri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272