REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

CAPIDAVA: a avut loc o primă şedinţă mixtă de lucru, pentru salvarea proiectului de restaurare a cetăţii

CAPIDAVA: a avut loc o primă şedinţă mixtă de lucru, pentru salvarea proiectului de restaurare a cetăţii

Replica API 10 august 2017 | 16:18 499

Situaţia proiectului Capidava a fost discutată în cadrul unei şedinţe mixte de lucru la care au participat reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi ai Consiliului Judeţean Constanţa. "Reprezentanţii Ministerului Culturii şi-au exprimat deschiderea pentru acest proiect. Aşteptăm raportul final săptămâna viitoare. În urma discuţiei de azi, concluzia a fost că lucrările au respectat proiectul iniţial. Există o serie de observaţii de care proiectanţii trebuie să ţină cont în perioada viitoare, dar sunt optimist că lucrările vor fi deblocate", a declarat, după şedinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu.

Amintim că proiectul a fost blocat ca urmare a unei vizite la faţa locului, pe data de 1 octombrie 2016, când au fost semnalate anumite inadvertenţe privind criteriile de autenticitate ale proiectului "Restaurare, Consolidare, Protecţie, Conservare şi Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava". Ulterior, ministerul de resort a dispus o verificare a lucrărilor în data de 8 noiembrie, fiind apoi pusă la îndoială continuarea proiectului, respectiv finanţarea acestuia.

La această şedinţă au participat preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu, vicepreşdintele Claudiu Iorga Palaz şi administratorul public Mirela Matichescu, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, respectiv directorul Direcţiei de Patrimoniu, Emilian Gămureac şi Adrian Crăciunescu, membru al Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, cât şi reprezentanţi ai proiectantului – SC ABRAL ART.

A.C.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/control-la-cetatea-capidava-proiectul-poate-fi-salvat-cu-o-conditie-296890/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politica CJC de a merge pe mana ,,bucurestenilor,, va frige judetul si de data asta. Din cauza asta s-a ajuns aici in episodul Capidava I. Acum se toarna Capidava II. Cu acceasi actori.
0
0
Praf in ochi. Palas si cultura..baba si mitraliera.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218