REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Captură impresionantă de ȚIGĂRI de contrabandă, CONFISCATĂ de POLIȚIA de Frontieră!

Captură impresionantă de ȚIGĂRI de contrabandă, CONFISCATĂ de POLIȚIA de Frontieră!

Replica API 10 mai 2021 | 21:39 1920

Ion Guțu, din Republica Moldova, a introdus în România o cantitate de 34.373 pachete de țigări provenite din contrabandă. Acesta a intrat în țară prin punctul de frontieră Oancea, și a reușit să ajungă până în localitatea Ciocârlia, unde a fost oprit de polițiștii de frontieră. Ulterior, în mașina acestuia s-au găsit 34.373 de pachete de țigări ”Plugarul” în valoare de aproximativ 500 000 de lei, care nu aveau acte de proveniență.

Cum s-au petrecut faptele

Ion Guțu a trecut frontiera din Republica Moldova în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, județul Galați,cu o autoutilitară marca Mercedes-Benz. Ulterior, autoutilitara marca Mercedes-Benz, model Sprinter, de culoare alb, înmatriculată P0889KH, a fost observată la ora 05:13:30, când a oprit la ghișeul de plată al stației de taxare C.N.A.I.R. Giurgeni, unde a plătit taxa de pod pentru autoutilitara cu numărul de înmatriculare P0889KH, fiindu-i eliberat bonul fiscal din data de 17.01.2020, ora 05:15. Ulterior, autoutilitara și-a continuat deplasarea, în direcția de mers spre localitatea Hârșova, județul Constanța. Autoutilitara a fost depistată și oprită în trafic de către polițiștii din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța pe D.N. 3, la intrare în localitatea Ciocârlia, cu sensul de deplasare spre localitatea Cobadin, ocazie cu care la volanul acesteia a fost identificat Ion Guțu, care a precizat verbal că nu știe ce transportă. în urma controlului efectuat asupra remorcii autoutilitarei de către polițiști s-a constatat că în compartimentul marfă erau așezate în ordine niște cutii din carton pe toată latura compartimentului, respectiv pe înălțime până la limita de sus, iar între compartimentul din peretele din spatele cutiilor de carton și capătul exterior al remorcii există o diferență de aproximativ un metru, motiv pentru care acesta a fost condus împreună cu autoutilitara la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Constanța, unde în prezența acestuia a fost deschis compartimentul marfă, au fost îndepărtate cutiile din carton și ulterior a fost îndepărtat peretele fals, descoperindu-se un locaș special amenajat cu dublu fund în care se găseau 55 cutii de carton care conțineau pachete de țigări marca „Plugarul”, marcate fiscal cu timbre de accizare din Republica Moldova. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 34 373 pachete de țigări de contrabandă.

Ce a spus instanța

Pe lângă gravitatea faptei comise, instanța a luat în calcul și vârsta tânără a inculpatului dar și faptul că nu este cunoscut cu antecedente penale.

Instanța a decis condamnarea lui Ion Guțu la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218