REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.7° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

CAPTURĂ-RECORD de cocaină. Portul Constanţa, rută alternativă pentru traficanţi - detalii incredibile

CAPTURĂ-RECORD de cocaină. Portul Constanţa, rută alternativă pentru traficanţi - detalii incredibile

Replica API 17 ianuarie 2013 | 00:00 182

DIICOT a cerut Tribunalului Capitalei arestarea a doi traficanţi de cocaină, deţinuţi în Italia, pentru organizare de transporturi de ordinul sutelor de kilograme de droguri, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest, din reţeaua lor făcând parte columbieni, români, bulgari şi italieni.

Gruparea este una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis Brendo, şi Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) - a organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest. Banev Evelin Nikolov este suspectat în mai multe ucideri de persoane în Bulgaria, fiind considerat o persoană extrem de periculoasă, potrivit anchetatorilor. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog, au destructurat gruparea infracţională organizată transfrontalieră, constituită din cetăţeni columbieni, români, bulgari şi italieni, specializată în traficul internaţional de droguri de mare risc - cocaină. Potrivit DIICOT, citat de RTV.net, drogurile erau transportate cu iahturi, transbordate pe vase de transport mărfuri, preluate de pe aceste vase cu bărci de mare viteză şi descărcate în porturi de interes pentru gruparea infracţională. Inculpaţii au intenţionat ca parte din drogurile de mare risc, procurate din America de Sud, să fie introduse pe teritoriul Uniunii Europene, folosind ca rută alternativă România - Portul Constanţa. În acest context, în cursul lunii aprilie 2012, procurorii DIICOT au procedat la capturarea cantităţii de aproximativ 50 de kilograme cocaină, puritate 93 la sută, introduse de către membrii grupării pe teritoriul României, în scopul comercializării.

Alte detalii:

Poliţia Română afirmă că această reţea avea legături directe cu membri FARC (The Revolutionary Armed Forces of Colombia), dar şi cu membri din cadrul cartelelor columbiene, fiind cunoscută ca una dintre cele mai active reţele de traficanţi de droguri din Europa. Potrivit DIICOT, gruparea este una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor - inculpaţii Banev Evelin Nikolov (48 de ani), zis Brendo, şi Radoslav Georgiev Atanasov (42 de ani) - a organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest. Banev Evelin Nikolov este suspectat în mai multe ucideri de persoane în Bulgaria, fiind considerat o persoană extrem de periculoasă, potrivit anchetatorilor, citaţi de evz.ro.

Gruparea reprezenta una dintre cele mai active şi ermetice reţele de traficanţi de droguri din Europa, cu membri extrem de violenţi, care, sub coordonarea liderilor -Banev Evelin Nikolov, zis Brendo, (48 de ani) şi Radoslav Georgiev Atanasov, (42 de ani), au organizat transporturi de cocaină, de ordinul sutelor de kilograme, pe relaţia America de Sud - Europa de Vest. Banev Evelin Nikolov este în acest moment arestat în Italia, în baza unui mandat de urmărire internaţională. El este cercetat de autorităţile de la Roma pentru trafic de droguri.El este considerat "Lordul bulgar al drogurilor" şi principalul traficant de cocaină din zona Balcanilor, mai notează evz.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272