REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Captură record de droguri, trecută neobservată prin Portul Constanța, descoperită la Arad

Captură record de droguri, trecută neobservată prin Portul Constanța, descoperită la Arad

Replica API 7 iulie 2022 | 00:00 3545

Descoperire în premieră a ofiţerilor antidrog din România: cocaină amestecată în pământ de flori! Separarea drogurilor, care valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, se face după o reţetă ştiută doar de traficanţi. Anchetatorii înceracă acum să afle ce cantitate de stupediante era ascunsă în cele 24 de tone de pământ. Toată marfa a fost confiscată, dar poliţiştii au avut nevoie de un camion şi un motostivuitor ca să o ridice. Reporterii Observator au filmat în exclusivitate întrega operaţiune.

Cocaina a fost produsă în Columbia. Tot acolo traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o şi au trimis o către cluburile din toată Europa. Apoi, încărcătura, peste 20 de tone, a fost urcată într-un vapor de marfă.

Drogurile au plutit aproape o lună prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc, au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii februarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad. A fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia.

În urma celor cinci percheziţii, mai multe persoane au ajuns în faţa anchetatorilor pentru explicaţii. Liderul grupării, este un bărbat de 34 de ani din Arad. A fost prins săptămâna trecută în apropiere de Oradea, când încerca să vândă unui ofiţer sub acoperire 100 de grame de cocaină. La el acasă şi la alţi 2 parteneri de afaceri, poliţiştii au găsit peste... 30 de kilograme de droguri!

Droguri, în pământul de flori

Poliţiştii au avut nevoie de un motostivuitor şi un camion să ridice toată cantitatea de pământ de flori amestecat cu cocaină.

Cel mai probabil, spun anchetatorii, drogurile aparţin cartelului Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.

Sacii cu pământ de flori ridicaţi din Arad vor fi depozitaţi într-un loc secret până când judecătorii vor decide distrugerea lor, scrie observatornews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Faceti ancheta la Primaria Eforie. Daca te duci cu o plangere in audienta la primar, primarul te ameninta ca iti da 200 milioane amenda. Legea cu care te ameninta nu se aplica pt constructii mai vechi, dar te ameninta ca sa te faca sa taci. Daca intrebi in sala de audienta daca e cineva seful arhitect din celelalte doua persoane prezente. Primarul Eforiei te mai ameninta inca o data cu amenda de 200 milioane invocand aceeasi lege care nu se aplica la constructiile mai vechi. Redactie, daca primarul ameninta cu garda de mediu, faceti si voi ancheta in Eforie daca primarul respecta dispozitiile.
1
0
Sa inteleg esti baiatu lui Octavian Girleanu ala care se dadea director la Argos Cernavoda?.Doua p******e de parinti silvia si octavian
1
0
Exista scanner ,cum au trecut??
0
0
Pai diicotu cta se lupta cu boschetii cu jointuri in vama. Greu cu drogurile si cu mafia adevarata. Degeaba antimafie daca au mintea de copil de 12 ani si nu vad padurea de copaci
0
0
Cine, eu??? Eu am Opel. Merge foarte bine.
0
0
7 filtre de la Constanta pana la Arad le-au luat sphaga si oameni s-au facut , apoi la Arad le-au luat si marfa ca sa-i ruineze de tot , asa baieti destepti sunt in politia romana !, vor fi decorati si cu o prima babana !
1
0
Cica neobservata!, dar sphaga cat a fost de nu se observa ?
0
0
cum adica neobservata?banii vamesilor sint din salarii?si marmota invelea ciocolata...
0
0
Prin Portul Constnta nimic nu trece neobservat, ci doar nederanjat.
1
0
zice bine ala de la 12;51. mai zic si eu inca o data. Stai cuminte militian mic ca la constanta se stie si nu de putin timp ca multe droguri sunt oferite baietilor spre a fi vandute de "diferite persoane" de prin structuri... se stiu ele foarte bine... nu mai latrati cu aruncatu noroiului in autoritati ca de fapt acolo e plin de "noroi"
0
1
eu ma joc cu prafurile albe iar acum stau pe dreapta nu am permis de conducere.
0
0
Poate face cineva ordine si prin cloaca aia de port incepand cu vama si terminat cu parvenitii care platesc mai nimic pe docurile inchiriate pe viata.
0
0
Ca se gasesc deseuri
0
0
Nita banii si tot portu
0
0
prostele replica loveste din nou....
1
0
Stai cuminte militian mic ca la constanta se stie si nu de putin timp ca multe droguri sunt oferite baietilor spre a fi vandute de "diferite persoane" de prin structuri... se stiu ele foarte bine... nu mai latrati cu aruncatu noroiului in autoritati ca de fapt acolo e plin de "noroi"
0
0
ai scris comentariul asta, dar cine intelege?? cu ochelerii de cal e mai greu............
0
0
Captura pusa in circulatie prin cartiere si orase cateva sifoneli si gata Traieste cineva cu impresia ca drogurile ajung de capul lor pe strazi si gaborii nu stiu ce se intampla nu
0
0
A trecut neobservat prin Portul Constanta. V-ati gandit ca a fost o livrare supravegheata pentru a il prinde pe destinatar? Daca le opreau in port, ramaneau doar cu ele fara a afla cine este destinatarul. Asa, supraveghand traseul, au aflat cine le insoteste pe drum, cine le receptioneaza si eventual cine le distribuie mai departe.....o retea intreaga. E logic asa? Dar prinde mai bine la public sa arunci cu noroi in autoritati sa spui ca nu isi fac treaba....Halal ziaristi!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920