REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Caracatița din Primăria Mangalia bagă în faliment agenții economici din sudul litoralului

Caracatița din Primăria Mangalia bagă în faliment agenții economici din sudul litoralului

Mirela PASCAL 29 decembrie 2022 | 00:00 8409

Cristian Radu și caracatița din spatele lui aruncă, din nou, praf în ochi agenților economici. După ce, înainte de sezonul estival, micii operatori care dețin magazine au primit interdicţia de a-şi desfăşura activitățile, în baza unei hotărâri de Consiliul Local Mangalia, iată că primarul Radu vine cu un nou Regulament care pare, mai degrabă, a  fi împotriva operatorilor, decât în beneficiul lor. În disperarea de a interzice alimentările în stațiuni, Radu și-a adus aminte că mai există și supermarketuri cu produse agroalimentare. Așa se face că magazinul Kaufland, din Saturn, ar putea avea interzis, din ianuarie 2023, să vândă legume, fructe, carne, preparate din carne și peste, dacă ar fi să ne luăm după noul Regulament privind desfășurarea activităților comerciale în municipiul Mangalia pe anul 2023 votat în ședința din 28 decembrie. Printre codurile CAEN pentru care nu e permisă desfășurarea activităților, decât în zona blocurilor de locuințe, se numără și cel în baza căruia funcționează Kaufland România. Dar oare are curaj Radu să interzică  funcționarea, ca până acum, a magazinului din Saturn?! Va fi, oare, autorizat pentru comercializarea produselor enumerate mai sus? Dacă da, atunci regulamentul a fost făcut cu dedicație?! Vom urmări acest subiect și vor reveni cu informații! 

În ședința de Consiliu Local de marți, 28 decembrie, aleșii mangalioți, în special liberalii, au votat Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Mangalia pe anul 2023. Acesta prevede, printre altele, care sunt activitățile nepermise în stațiunile turistice arondate.

ședința de Consiliu Local din 28 decembrie

Astfel, potrivit documentului, cu excepția zonei blocurilor de locuințe, nu se va autoriza comercializarea produselor alimentare de tipul fructe şi legume, carne, produse din carne, peşte şi toate produsele corespunzătoare codurilor: CAEN 4711 (Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun) -doar produsele de tipul fructe şi legume, carne, produse din carne, peşte, comercializarea celorlalte produse din codul CAEN fiind permisă; CAEN 4721 (Comerţ cu amănuntul al fructelor şi legumelor proaspete, în magazine specializate), CAEN 4722 (Comerţ cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate), CAEN 4723 (Comerţ cu amănuntul al peştelui, crustaceelor şi moluştelor, în magazine specializate), CAEN 4729 (Comerţ cu amănuntul al altor produse alimentare, în magazine specializate)-doar produsele de tipul fructe şi legume, carne, produse din carne, peşte, comercializarea celorlalte produse din codul CAEN fiind permisă; CAEN 4781 (Comerţ cu amănuntul al produselor alimentare, băuturilor şi produselor din tutun efectuat prin standuri, chioşcuri şi pieţe) -doar produsele de tipul fructe şi legume, carne, produse din carne, peşte, comercializarea celorlalte produse din codul CAEN fiind permisă.

facsimil din Regulament

Kaufland, interzis la legume, fructe, carne și pește

Activitatea Kaufland România este derulată în baza codului CAEN 4711- Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun) - doar produsele de tipul fructe şi legume, carne, produse din carne, peşte, comercializarea celorlalte produse din codul CAEN fiind permisă.

Cristian Radu

Oamenii lui Radu au vrut să se spele pe mâni, precizând în ședință că operatorul economic nu este vizat de regulament Kaufland, pentru că se află în zona de blocuri. În realitate, e o minciună, spun unii consilieri, căci primele blocuri sunt în orașul Mangalia, iar Kaufland este în Saturn, și conform PUG, sunt în zone diferite. ”Primarul Mangaliei interzice magazinului Kaufland să mai vândă fructe, legume, carne, preparate din carne și pește, conform Regulamentului votat de consilierii PNL. Kaufland este în stațiunea Saturn, este autorizat pentru CAEN 4711”, a  spus consilierul PER, Ozghiun Menabit.       


Pentru foarte mulți operatori din sudul litoralului, afacerile din sezonul estival reprezintă o gură de oxigen pentru perioada de extrasezon. Muncesc vara, iar din ceea ce câștigă supraviețuiesc până la următorul sezon estival. Ar sta liniștiți, dacă primarul ales al Mangaliei nu le-ar pune bețe în roate și nu ar veni cu idei năstrușnice, benefice marilor hotelieri și care afectează, grav, activitatea micilor operatori economici. Cât va mai dura această situație? Poate până în 2024, atunci când mangalioții se vor gândi de două ori atunci când vor decide să pună ștampila de vot pe buletin. Până atunci, așteptăm 2023, dar și reacția operatorilor economici vizavi de acest nou Regulament.

Vom reveni!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
uite l si pa grasanul ala in camasa albastra ...merge beine ,domnu danilouc? e frumos la bugetari pliculetul cum mai e .. gros sau subtire?? ...crezi ca nu se stie si despre tine?
2
0
Santaj marca Replica
0
2
Ref comm #3: Murad este combinat cu Radu Cristian, au fost combinati de la bun inceput, ca sa castige Radu inca un mandat. S-au combinat in afaceri, sa faca locatii 'all-inclusive fara cazare' pentru a lua banii turistilor din aparthotelurule pe care le-a adus sa se construiasca in toate statiunile Mangaliei, de 11-16-21-28 etaje. Pentru asta este necesar sa distruga comertul existent si sa il faca monopolul lor. Hotelierii vor fi ucisi cu preturile de cazare la aparthoteluri, care platesc impozite de 7 ori mai mici decat hotelul, nu platesc taxa de promovare, nu platesc taxa de statiune.
5
0
Toata ziua cu Radu in gura. Acest articol este pe jumatate adevarat sau pe jumatate fals. Dar e ok. Mirelo, ar trebui sa sa i comunici sefului tau ca decizia asta il avantajeaza. Da da, despre Murad e vb si afacerea lui din Olimp. Dar e ok. Stim cu totii ca esti cu radu in gura de cand Murad a pierdut alegerile. E ok. Dar tu n ai de unde sa stii ce inseamna turism civilizat fara parizer si sunca in galantar pt ca tu nu ai vazut nici macar Balcikul daramIte Amalfi sau Antalya sau mai stiu eu ce. Tu ai acolitii tai ramaneti la turismul de sant. Romania trebuie sa iasa din logica asta p*****a de parizer si branza la colt de strada.de ce?? Pt ca hotelieri trebuie sa vanda si pachetul de mancare nu numai mic dejun....
2
4
Si apropos de Kaufland. Stati voi linistiti o da vanda in continuare nu are probleme cu al de carcalaci. Ne cumpara aia toata Romania la ce cifre de afaceri au GLOBAL. Cititi si voi babuinilor cine sunt.
3
4
Singura optiune scumpi Mangalioti este sa iesiti dracului in strada sa spargeti geamurile bordelului numit Primaria Mangalia. Nu Mai fiti p****i si comentati aiurea. Este o infestare acolo de Sri si interlopi ciocoi Mai mare decat a carcalacilor din groapa de gunoi. Voi puteti schimba soarta voastra. Mai aveti doi ani de suferinta din cauza voastra papagalilor. Dupa poate votati ce trebuie nu unul Mai Bun ci unul care poate si vrea.
8
2
Kaufland este la ieșirea din oraș nu în stațiune. Turiștii își fac piața la Lidl dacă se interzice vânzarea de produse agroalimentare la Kaufland. Interzicerea alimentarilor în stațiuni este o hotărâre controversată. Oricum stațiunile noastre arată pe centru ca niște bazare, aprozare, alimentari și multe alte chioșcuri .
3
2
Peste doi ani o sa spuneti,ce bine este fara alimentari in statiuni,este ca afara.Papagalilor nici in Nisipurile de aur, nici in Albena nu se mai comercializeaza produse alimentare in magazine.Va place cand mergeti afara, prin statiunile turistice,dar acasa la noi sa fie ca acum 20 de ani.Ne meritam soarta cu varf si indesat!
7
6
Sa îmi bag pila în mă ta
3
1
Singura problema a primarului sunt oamenii de care se inconjoara: la o parte a mesei hotii si mafiotii, la cealalta parte toti repetentii si incompetentii.
8
0
Sa.l fute dracu pe primar și consilierii lui.Sa.mi sugă p**a toți care au votat Radu muistul Gaozar.
5
2
Sa ma Chis pe primarul vostru ca si pe al nostru. 2 idioti. Dar complet de acord sa nu fie javrele astea cu supermarketurile in statiuni
3
0
Clanurile turco-tataresti din Mangalia ,impreuna cu interlopii sunt in mod traditional conducatorii orasului. Apoi,unii cand ajung pe functii mari,uita de fapt ca trebuie sa munceasca in folosul alegatorilor si se cred cezari. Combinatie toxica. Se gandeste cineva la binele locuitorilor orasului? Fireste ca nu! E vorba doar de cum sa scoti bani pe seama limitarii de optiuni. Mangalia e o gaoaza de orasel si daca dispar LIDL si Kauffland,mangaliotii or sa cumpere orice la preturi exorbitante,ca asa vor fi stabilite de clanuri. Nu exista economie de piata,ci una fortata,dirijata,de smecherie mitocaneasca,interlopa.
9
5
Primarul apara pe fata interesele hotelierilor ingrijorati ca turistii saraci sau nemultumiti de meniurile restaurantelor prefera sa-si procure mancarea din statiune de la micii comercianti sau minimarketuri; nu este corect nici fata de turisti si nici fata comercianti; nu este corect sa obligi oamenii sa manance numai la restaurante, ar trebui sa aiba dreptul sa aleaga; un magar
9
0
r*mânia stat mafiot
5
1
Oricum, tot ce vine de la replică de Constanța se vede de la o poștă ca e plătit. Ei publică tot ce e plătit. Daí in ban, iti pui izmenele pe replica.
7
1
Violeta (lady salon) + patronul sandalandala = love
8
4
Domnilor, acest om a ieșit primar in urma unor voturi. Acele voturi au fost votate de oameni cu domiciliul din Constanta, aproximativ 2000 voturi. Cu 6 luni Înaintea alegerilor oameni angajați de Radu Cristian, au venit si au obținut viza de flotant in orașul Mangalia, iar voturile acestor oameni au mers in favoarea lui Radu Cristian. Dacă retineti diferența de voturi între Radu Cristian si Murad a fost foarte mică, ce s-ar fi întâmplat dacă nu veneau acesti oameni puși de Cristian sa obțină viza de flotant? In perioada alegerilor, când a rămas Radu Cristian si Murad, am fost sunat de un asa zis prieten din primarie, spunând si recomandând sa votez cu Radu Cristian, mi sa părut incredibil. Următorul lucru care am făcut m-am dus si l-am votat pe Murad, alta opțiune nu aveam. In concluzie oameni buni, si fac referire in special la tineri mergeți la vot. Cu stima
18
2
Daca nu era Stroe sa schimbe listele PSD peste termenul legal nu mai ciripea Ozzy
11
4
Centura ocolitoare Mangalia, vara se blocheaza orasul
10
1
Mi se pare corect sa fie asa pentru a putea supraviețui turismul.Nu stiu cine este acest consilier PER dar cu siguranță nu vom mai vita asa ceva Felicitari Radu Cristian pentru modul cum gestionati Mangalia
5
18
IN CONSTANTA STR STEFAN CEL MARE ,AFLATA IN SANTIER URAT DE DOI ANI DE ZILE A AJUTAT ENORM MEDIUL DE AFACERI,NICI DIN GRESEALA NU POTI AJUNGE LA UN MAGAZIN DIN PUTINELE CARE AU SUPRAVIETUIT,INTRII IN NOROI PANA LA GENUNCHI,PUTEM SPUNE CA AMBII PRIMARI VIN DIN EFORIE, SA FIE UN SEMN,
6
1
Bravo,asta este normalitatea.Asa este si in statiunile din tarile civilizate despre care vorbim mai tot timpul.Papagalii astia asa au facut si cand s-au demolat garajele.Din cauza astora lumea face dezastru in camerele de hotel,mananca pepeni,fac mancare pe balcon.Foarte buna intiativa,usor,usor intram in normalitate.
11
14
Magalistanul condus de rradu cct cristian este o ruină alimentata de alta ruină celebrul șantier mort de cazane plutitoare. Dar până când? Până luam furca in mana și.i fetwm mamalui de ciutan obraznic ce este !
16
1
Mocea primar,mocea primar…
0
15
Sa va duceti.....cu totii...Haideți in Brasov 'cloșca de oameni..sa vedeti curatenia'soselele..un targ...vai de steaua voasta!Un oraș cu pacanele..farmacii. etc.Viitorul 'Mangaliei.
12
3
Avea dreptate Trușcă ca ești sunt un grup organizat de infractori
12
3
ia zi radule,citi bani ti.ai tras din defrisarea asfaltului proaspat pus la gara ,saparea unei gropi si umplerea cu dale si borduri peste borduri?dar din idioteniile de stilpi iluminat?tu si prostanii aia de la masa ati mers vreodata prin statiuni vara,sau acumsa va bata soarele in capul sec deoarece ati taiat toi copacii,si sa vezi ce ttiganie ati facut? uitevreti spaga,faceti o centura a Mangaliei,tot traficul greu trece pe la gara,spagari inculti si hhoti!
22
2
Radule, nu o sa mori de acasa, la cat rau faci!!!
17
3
Vedeți că vin iar alegerile votati iar aceasta cloacă de hoți și prefăcuți care face banul public varza cu firme care sunt prietene cu primarul de unde sigur își ia parte, votați votați aceasta ciumă de primar ,câți bani se duc pe apa sâmbetei numai cu naveta celor de la Constanța care vin cu mașini persoanele nu cu un microbuz autocar pt toți
17
4
Nimeni nu se autosesizează in privința lui Radu și chiar a consilierilor PSD care cu stirea lui Stroe ii fac toate jocurile lui Radu. La alegeri ar trebui taxat și PSD ul cu care a mers Radu manan in mana.
18
3
Du te la Constanța cu tot cu navetiștii tai care le plătești benzina motorina din banii noștri ,un hoit de primar ,dar așa va trebuie aviz celor care l au votat acum își plâng de milă
15
4
Jaf National prin pensii hulpave de 30000 de ron pe luna. Hotie pe viata a Tarii Romanesti. Cele mai mari pensii din lume, peste America.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212