REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CARAIVAN, partenerul lui Cristi BORCEA, RIDICĂ un ansamblu rezidenţial, într-o zonă cu INTERDICŢIE de CONSTRUIRE

CARAIVAN, partenerul lui Cristi BORCEA, RIDICĂ un ansamblu rezidenţial, într-o zonă cu INTERDICŢIE de CONSTRUIRE

Replica API 7 septembrie 2020 | 12:46 9957

Constanţa continuă să fie, pentru afaceriştii din domeniul imobiliarelor, un adevărat rai al investiţiilor. Grupul de firme Blue Bike Residence nu face excepţie de la regulă reuşind, în câţiva ani, să-şi pună amprenta pe mai multe zone bune din Constanţa, cum ar fi Mamaia, strada Nicolae Iorga, strada Renaşterii şi, mai nou, Dionisie cel Mic. Aici, societatea Blue Bike Concept vrea să ridice un ansamblu rezidenţial cu mai multe blocuri de câte 4 etaje. Momentan, zona are interdicţie la construire, însă, asta nu reprezintă o piedică: a elaborat PUZ în vederea schimbării reglementărilor urbanistice. Asociat al SC Blue Bike Concept este, printre alţii, fostul partener de afaceri al lui Cristian Borcea, Octavian Caraivan.

Potrivit PUG, zona are interdicţie de construire

Pe strada Dionisie cel Mic, în spatele blocurilor 50a-48b, se va ridica un ansamblu de locuinţe. Potrivit PUG, terenul este încadrat în unitatea teritorială de referință ZRL 3, adică subzona locuințelor individuale și colective mici (P+2-3) existente și propuse. În februarie a.c., societatea a obţinut un certificat de urbanism, care atestă că terenul este încadrat în zonă cu interdicție temporară de construire până la aprobarea unui P.U.Z.. Aşa că, SC Blue Bike Concept SRL a trecut la treabă.

Terenurile pe care se intenționează realizarea investiției au o suprafață cumulată de 5209 mp, și folosința curți-construcții. Situația existentă redă 10 parcele fără construcții, care se intenționează a fi comasate, pentru realizarea construcțiilor cu regim de înălțime P+4 niveluri, destinate locuirii colective, caproximativ 85 apartamente și posibilitatea amenajării unor spații comerciale sau alimentație publică la parter. PUZ-ul a ajuns în atenţia specialiştilor din mediu, care îi vor da avizul… sau nu. De precizat că terenul este proprietatea unei persoane fizice, în speţă Andreia Maria Şerban.

Blue Bike construieşte şi lângă IPJ

O altă societatea ce face parte din acelaşi grup de firme, Blue Bike Development SRL, construieşte în zona aflată în imediata apropiere a IPJ Constanţa. Şi pentru această investiţie a schimbat reglementările urbanistice, anul trecut Terenul are suprafaţa de 443 mp, cu funcţiunea curţi, construcţii. Societatea intenţionează să ridice în această zonă un bloc cu 2 etaje. SC Blue Bike Development SRL a fost înmatriculată în anul 2012 şi este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru, Viorica Petre.Administratorii firmei sunt Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin și Iorgoveanu Stere.

Caraivan, asociat cu Borcea

Octavian Caraivan a fost asociat cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA..

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rasa voastra de cipani analfabeti imputiti si retardati
4
2
Cati fute vant aduce ploaie comenteaza pe aici... Pe unii ii fute grija de unde a avut bani asta sa construiasca, pe altii de unde a avut terenul... S. a. m. d.. Ia sugeti pooola, handicapiti mintali care va intitulati.. Uitati-va in tigaia voastra si nu mai muriti de grija altuia... Neam de cooorve si secaturi....
6
10
Foarte bine sa faca mai repede sa ne scape de carutele si tiganii care stau pe terenurile alea de ani buni Faceti mai repede un loc civilizat ne am saturat de tiganii de acolo si de mirosurile emanate de caii lor
6
3
L 350 din 2001. Arhitectul Sef poate respinge toate cacaturile astea de PUZ etc din mijloace intemeiate. Mijloacele intemeiate sunt in Regulamentul Local de Urbanism al Constantei. Nu o face. Fagadau e un TICALOSiar arhitectul pulii e un slugoi. Nu ma credeti? Cititi Legea!
4
2
Eu zic sa vina Borcea primar si sa construiasca cate un bloc turn circular pe fiecare sens giratoriu din Constanta, ca sa fie folosit la maxim orice teren din oras; parcarea pe bloc, cu lift, aaa ce ziceti?
8
2
Toti excrocii cu bani din curvaraseala si trafic de droguri ,sunt investitori imobiliari la malul marii. Iti vine sa borasti ! ....numai hoti si curve.
12
1
Ar trebui sa elimine autorizatiile.Sa se construiasca la liber.Asa avem niste reglementari care sunt respectate doar de unii.La ce mai ajuta aceasta harababura?
10
2
e gata.e game over.de 30 ani a fost macelrit fiecare coltisor fiecare spatiu fiecare cotlon in care combinatorii impreuna cu autoritatile statului TOATE,au facut prapad.nu ai aer sa repsiri nu ai un spatiu verde sa iti clatesti ochi,pe toate le au ocupat cu actre false si combinari de n luate cate k.fagadau, asta e din matematica baros,nu ai de unde sa stii combinari permutari matematice,tu stii sa dai gastii tale si celor ce cotizeaza locuri virane terenuri samd.iadul sa va inghita si blestemati sa fiti pana la a 5 generatie,pt mizeriile facute
11
3
Caraivan nu a fost cumva politist?
2
4
felix a uitat sau nu vrea sa spuna cum a fost racloat de securitate ca turnator ordinar inca de pe bancile liceului din Buzau , apoi preluat de catre contrainformatiile din marina militara , iar acum pensionar ajuta si el cum poate sri-ul , caci mult i-a placut sa fie turnator... !
10
0
Bai fratilor, da de unde au astia atata morman de banet? Din salariu? Sau din afaceri cinstite? Nu intereseaza pe nimeni acest aspect...
18
2
Tavi Caraivan e sageata lui Giurgiucanu, mare combinator cu retrocedari !
9
4
Acum cativa ani Caraivan nu avea bani si era un om fara figuri dar dupa ce a sarit direct in BMW-uri scumpe are impresia ca lumea se invarte in jurul lui si restul sunt slugi
9
2
Asociat, o sageata nenorocita
9
3
Fagadau daca NU MAI VRETI SPATII V3RZI!
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367