REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Caravana "Donează o şansă la viaţă!" este pentru patru zile în judeţul Constanţa

Caravana "Donează o şansă la viaţă!" este pentru patru zile în judeţul Constanţa

Replica API 17 august 2013 | 00:00 127

Registru Naţional al Voluntarilor

Registru Naţional al Voluntarilor

Caravana "Donează o şansă la viaţă!" a ajuns în judeţul Constanţa, pentru a promova donarea de celule stem şi pentru a veni mai aproape de persoanele care vor să se înscrie ca donator de celule stem. Până în prezent, 2.994 de persoane s-au înscris în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice. Dintre acestea, peste 300 de persoane s-au înscris ca donatori pe parcursul cele 9 zile ale caravanei în parcurile din Bucureşti.

"În ultima lună, un număr de peste 400 de persoane ne-au contactat pe site-ul www.registru-celule-stem.ro şi au fost programate la unul din cele 18 centre ale donatorilor de celule stem hematopoietice. Peste 30 dintre cei care şi-au exprimat dorinţa de a deveni donatori sunt din judeţul Constanţa. 25 de pacienţi aşteaptă un donator compatibil cu ei", au spus reprezentanţii evenimentului. În trei locaţii din judeţul Constanţa va fi amplasat "Centrul mobil de donare" - un autocar medicalizat echipat şi dotat special. Pentru cei care vor să afle mai multe despre donarea de celule stem sau vor să devină donatori, caravana mobilă va fi pentru patru zile pe litoral - la 2 Mai, Mangalia şi Constanţa. La faţa locului, persoanele care doresc să se înscrie ca donatori vor putea fi testate pe loc şi vor putea afla gratuit ce grupă de sânge şi ce tip de Rh au. Rezultatele analizelor pentru depistarea bolilor infecţioase care se pot transmite prin sânge, printre care HIV/SIDA, hepatită B, hepatită C, sifilis, vor fi transmise prin poştă sau e-mail. În zona unde este amplasat "Centrul mobil de donare" vor fi instalate banere ale campaniei şi un cort publicitar unde cei interesaţi vor primi informaţii despre donarea de celule stem. Pentru cei care doresc de asemenea, vor fi oferite gratuit servicii medicale de măsurarea tensiunii arteriale, pulsului şi glicemiei. Promovarea evenimentului va fi făcută de grupuri de voluntari, sub cordonarea RNDVCSH. Caravana "Donează o şansă la viaţă!" va fi zilnic între orele 14.00 şi 22.00, în următoarele locaţii: 15 august: 2 Mai - în faţa sediului administrativ al primăriei Limanu, 16 august: Mangalia - în centrul vechi la Casa de Cultură a municipiului Mangalia, 17-18 august: Constanţa - la intrarea în zona portului turistic Tomis.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212