REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Vin., 12 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6697
15.2° Constanța Vineri, 12 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6697
 

Cărbunaru: Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii, există medicamente pentru gripă şi pentru cancer

Cărbunaru: Din datele furnizate de Ministerul Sănătăţii, există medicamente pentru gripă şi pentru cancer

A.F. 13 ianuarie 2023 | 00:00 283

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat că, din datele la zi furnizate de Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi a cancerului, adăugând că asigurarea acestora reprezintă o prioritate la nivelul Executivului.

Dan Cărbunaru

El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, cum gestionează Ministerul Sănătăţii aprovizionarea cu medicamente pentru tratarea gripei şi a cancerului, în condiţiile în care au existat nemulţumiri din partea pacienţilor.

"Asigurarea medicamentelor pentru pacienţi este o prioritate şi la nivelul Guvernului şi, cu atât mai mult, la nivelul Ministerului Sănătăţii. În acest sens, au avut loc şi întâlnirile pe care ministrul de resort le-a avut cu producătorii de medicamente. Din informaţiile pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cadrul acestor întâlniri au fost recunoscute anumite întârzieri generate de livrarea anumitor substanţe de bază din afara ţării către unii producători, dar aceste situaţii au fost deja depăşite. Ca atare, din datele pe care le am în acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer", a afirmat Cărbunaru, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, pot exista anumite situaţii concrete legate de un anume medicament, dar sunt avute în vedere de Ministerul Sănătăţii.

Întrebat dacă prim-ministrul Nicolae Ciucă este mulţumit de modul în care gestionează ministrul de resort aceste situaţii, Dan Cărbunaru a menţionat că premierul a transmis, în mod repetat, mesaje publice pe domeniul Sănătăţii.

"După cum ştiţi, în repetate rânduri, premierul a transmis mesaje publice legate atât de nevoia de a folosi fondurile europene pentru renovarea sau construirea de spitale în România, precum şi pentru gestionarea anumitor situaţii. Şi, nu mă refer acum doar la situaţia generată de pandemia de COVID-19, care a fost o prioritate pentru Guvernul României, dar, iată, şi pentru gestionarea efectelor generate de sezonul rece şi această creştere a cazurilor de gripă. Şi, este exact sensul în care atât ministrul Sănătăţii, cât şi ministrul Educaţiei şi alţi miniştri care au cumva o legătură directă cu gestionarea, în sens larg, a situaţiei de sănătate urmăresc toate aceste chestiuni", a susţinut purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gagiule te ai facut si tu mincinos,dupa PSD.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
311315232542
5/49
1352812212
joker
15313213715