REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cărbunaru: Guvernul nu este în grevă, disponibilitatea noastră la dialog este aici

Cărbunaru: Guvernul nu este în grevă, disponibilitatea noastră la dialog este aici

Victor ROTARU 26 mai 2023 | 00:00 557

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut joi apel la dialog către liderii sindicali din învăţământ şi a menţionat că Executivul "nu este în grevă".

Carbunaru: Guvernul nu este in greva, disponibilitatea noastra la dialog este aici

Cărbunaru a fost întrebat ce va face Guvernul dacă liderii de sindicat din învăţământ decid să continue greva generală.

"Facem încă o dată un apel la dialog către liderii sindicali. (...) Guvernul nu este în grevă, suntem aici, membrii cabinetului sunt aici, disponibilitatea noastră la dialog este aici. Nu am discutat cu liderii de sindicat doar la Palatul Victoria. Au fost miniştri din cabinet care au mersi ieri la întâlnirea cu liderii sindicatelor chiar la sediul lor. Este un dialog care trebuie să continue. Desigur, nu ne împiedică să spunem, chiar poate ar fi mai bine ca acest dialog să continue în timp ce copiii noştri învaţă la şcoală, în timp ce profesorii lor, educatorii lor, la rândul lor, sunt la şcoală", a spus Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că cei doi ani de pandemie au afectat oricum procesul de învăţământ.

"Au afectat emoţional copiii noştri, au afectat poate şi interacţiunea cu dascălii lor şi orice întârziere suplimentară a întoarcerii la şcoală nu este decât de natură a afecta în plus elevii, tinerii noştri, mai ales într-un context în care cel puţin o bună parte dintre ei, cei care sunt încă în clasa a opta sau a douăsprezecea, se pregătesc de examene şi au nevoie de pregătire, au nevoie să îşi vadă profesorii, au nevoie să înlocuiască emoţiile generate de faptul că au sau nu medii încheiate, intră sau nu în examene, cu emoţiile pregătirii în sine, care sunt singurele emoţii pe care ar trebui să le aibă în acest moment elevii din România", a afirmat Cărbunaru, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pt educatie Nu sunt bani, dar se gasesc pt functionari publici, CHIAR in toiul grevei din educatie proiect de OUG, dezbătut la Ministerul Muncii, se propune modificarea a însăși OUG 168, astfel încât de la 1 iunie, să se aplice nivelul salariilor de bază pentru bugetarii din categoria „Administrație” prevăzute de Legea 153 pentru anul 2022, relatează avocatnet.ro.Potrivit acestui proiect, r*mânii care vor putea beneficia de spor la salariu și zile libere suplimentare sunt cei care ocupă funcția de cadre militare, soldați, gradații profesioniști, funcționarii publici, personalul civil (MaPN, MAI, SRI, SPP, Serviciul de Informații Externe și Serviciu de Telecomunicații Speciale)
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218