REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cardiolog: Dacă simțiți acest lucru pe corp, ați putea suferi de cardiomiopatie

Cardiolog: Dacă simțiți acest lucru pe corp, ați putea suferi de cardiomiopatie

A.F. 23 martie 2023 | 00:00 540

Cardiomiopatia este o boală progresivă a miocardului sau a mușchiului cardiac. În cele mai multe cazuri, mușchiul inimii slăbește și nu mai poate pompa sângele către restul corpului așa cum ar trebui.

Cardiolog: Daca simtiti acest lucru pe corp, ati putea suferi de cardiomiopatie

Există multe tipuri diferite de cardiomiopatie, cauzate de o serie de factori, de la boli coronariene la anumite medicamente. Cardiomiopatia poate duce la un ritm cardiac neregulat, la insuficiență cardiacă sau la alte complicații.

Tratamentul medical și îngrijirea ulterioară sunt importante. Acestea pot ajuta la prevenirea insuficienței cardiace sau a leziunilor cardiace.

Care sunt tipurile de cardiomiopatie?

Cardiomiopatia are, de obicei, patru tipuri:

1. Cardiomiopatie dilatativă.

Denumită uneori și „inimă mărită”, cardiomiopatia dilatativă apare atunci când mușchiul inimii devine mărit și poate fi prea slab pentru a pompa sângele în mod eficient. O puteți moșteni sau poate fi rezultatul unei boli coronariene. Acesta este cel mai frecvent tip de cardiomiopatie.

2. Cardiomiopatia hipertrofică.

Cardiomiopatia hipertrofică, despre care se crede că este genetică, apare atunci când pereții inimii dumneavoastră se îngroașă și împiedică sângele să circule prin inimă. Acest lucru vă rigidizează inima și crește riscul de probleme electrice. Tensiunea arterială ridicată pe termen lung, îmbătrânirea, diabetul sau bolile tiroidiene pot provoca, de asemenea, tipuri dobândite de cardiomiopatie asociate cu hipertensiunea arterială. În unele cazuri, cauza este necunoscută.

3. Displazia aritmogenă a ventriculului drept (ARVD).

Aceasta este o formă foarte rară de cardiomiopatie, dar este principala cauză a morții subite la sportivii tineri. În acest tip de cardiomiopatie genetică, grăsimea și țesutul fibros suplimentar înlocuiesc mușchiul ventriculului drept. Acest lucru provoacă un ritm cardiac anormal și anomalii ale funcției ventriculare drepte.

4. Cardiomiopatie restrictivă.

Cardiomiopatia restrictivă apare atunci când ventriculii se rigidizează și nu se pot relaxa suficient pentru a se umple cu sânge. Boala cardiacă, cicatrizarea inimii și amiloidul cardiac, care apar adesea după un transplant de inimă, sunt considerate a fi posibile cauze, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369