Care sunt cele mai bune licee din Constanța? Dar cele mai slabe?
Care sunt cele mai bune licee din Constanța? Dar cele mai slabe?
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAvând în vedere că examenul de Bacalaureat se apropie, iar elevii vor trebui să-și aleagă în curând opțiunile în ceea ce privește admiterea la liceu, pe baza mediilor de admitere din anul 2023, dar și a mediilor obținute la simularea națională, vom stabili care sunt cele mai bune și cele mai slabe licee din Constanța.
Conform calendarului de admitere la liceu, în perioada 11 – 12, 15 – 22 iulie 2024 se va realiza completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită și de asemenea, numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului.
În topul celor mai bune licee din județul Constanța regăsim atât colegii din municipiul Constanța, cât și licee din alte localități precum Mangalia sau Medgidia. Raportându-ne la mediile de admitere anul trecut, cel mai bun liceu din județ este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, cu o medie de admitere de 9,47 și o medie de bac de 9,24. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”, Constanța, a avut de asemenea și cea mai mare medie la simularea din 2024, respectiv 8,38. Pe locurile 2 și 3 se situează alte două licee din municipiul Constanța, respectiv Liceul Teoretic „Ovidius” cu ultima medie de admitere 9,20 și Liceul Teoretic „Traian” cu ultima medie de admitere 9,05. Și la simularea din acest an, cele două licee și-au menținut poziția în clasament, mediile celor două fiind de 7,89 și 7,48.
Pe locul 4, se regăsește Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia cu o medie de admitere de 7,92, în anul 2023. La simularea din 2024 însă, liceul se clasează abia pe locul 8, media fiind de 6,76. Locurile 5, 6 și 7 sunt ocupate tot de colegii din Municipiul Constanța. Acestea sunt Colegiul Național „Mihai Eminescu” cu media de admitere 8,90, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” cu media 8,57 și Colegiul Teoretic „Lucian Blaga” cu 8,27. În cadrul simulărilor de anul acesta, cele 3 colegii se află în top 10, din punct de vedere al mediilor obținute.
Al optulea liceu de elită din județ, conform mediilor de anul trecut, se pare că este Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia media de admitere 7,12. La simularea evaluării naționale, liceul s-a clasat pe locul 7 cu media 6,97. Locurile 9 și 10 sunt ocupate de Liceul Teoretic „Decebal”, Constanța, cu media 8,70 și Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, Constanța. La simulare, cele două colegii au fost tot în topul celor mai bune 10 licee, cu mediile 6,73 și 7,25.
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”, cel mai slab din Constanța
La polul opus, din topul celor mai slabe licee din județul Constanța se află 4 licee din municipiu și un liceu din localitatea Mangalia.
Din punct de vedere al mediilor obținute la examenul de bacalaureat din anul 2023, se pare că cea mai slabă instituție de învățământ este Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”, Constanța, cu media 5,07. Mai departe în clasament se află Liceul Tehnologic „Tomis”, Constanța și Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța cu aceeași medie, respectiv 5,30. Al patrulea cel mai slab liceu din județ este Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia cu media 5,33, iar pe următorul loc Liceul „Educația Viitorului”, Constanța, cu media 5,37.
Conform simulării de anul acesta, cele mai mici medii au fost obținute la Liceul Agricol „Poarta Alba” (2,5), Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă (2,84), Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța (3,12), Liceul Tehnologic Independența (3,12) și Liceul Tehnologic „Tomis” Constanța (3,4).
Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Albatros”
Calendarul examenului de Bacalaureat 2024 a fost publicat în Monitorul Oficial pe 5 septembrie.
Înscrierea pentru sesiunea de vară se face în perioada 3 – 7 iunie 2024. În perioada 17-27 iunie 2024 are loc evaluarea competențelor, iar probele scrise se desfășoară între 1 și 5 iulie. Afișarea primelor rezultate va avea loc pe 8 iulie.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News