REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Care sunt cele mai periculoase şosele din România: "Mor de frică, pentru că vine altul, îmi dă flash-uri, mă terorizează"

Care sunt cele mai periculoase şosele din România: "Mor de frică, pentru că vine altul, îmi dă flash-uri, mă terorizează"

Replica API 26 februarie 2021 | 21:51 1550

Anul pandemiei a redus accidentele de circulație în România, dar ne rămân drumurile proaste pe care mor, în continuare, prea mulți oameni. Cele mai multe accidente mortale au loc pe drumurile naționale, una dintre cauze fiind și infrastructura proastă. Cele mai periculoase șosele se dovedesc a fi DN1, DN2 și DN6, unde, anul trecut, 170 de oameni și-au pierdut viața, scrie digi24.ro

DN1 a fost anul trecut cel mai periculos drum din România. Nu este, însă, singurul. 54 de persoane și-au pierdut viața în cele 160 de evenimente rutiere petrecute pe traseul București - Brașov - Oradea - Borș. Multe dintre accidente soldate cu victime se petrec pe segmentul de ieșire din țară, acolo unde șoferii calcă mai puternic pedala accelerației, iar vizibilitatea este mai redusă din cauza numărului mare de camioane.

Șoferii dau vina pe infrastructura proastă și pe indisciplina rutieră:

"Șoselele noastre rezistă greu la câte autovehicule au apărut în ultima vrme. Mare risc, viteza de deplasare."

"Mașini puternice. Chiar am văzut de multe ori, întorc pe linie dublă continuă... e lumea foarte agitată, nu știu ce se întâmplă."

"Mor de frică, pentru că vine altul cu mașini mai puternice, o să îmi taie calea, o să imi dea flash-uri din spate, deci o să mă terorizeze. Este foarte agresivă lumea."

Cele mai multe accidente în 2020, pe DN-uri care traversează localități

Cele mai multe accidente mortale s-au produs, în 2020, pe drumurile naționale, care traversează localități și care nu sunt dublate de centuri ocolitoare ori autostrăzi.

Un alt drum foarte periculos este DN2 București - Suceava - Siret. Anul trecut, pe drumul care leagă Capitala de Moldova, au fost 147 de accidente, soldate cu 67 de morți.

Pe locul trei în topul șoselelor mortale este Drumul Național 6, București - Craiova - Timișoara. În 2020 acolo au fost 110 accidente grave, iar 49 de oameni și-au pierdut viața.

Polițiștii spun că în lipsa autostrăzilor și a șoselelor de mare viteză, șoferii sunt tentați să apese pedala accelerație pe drumuri extrem de aglomerate, iar asta duce la accidente mortale.

"Principalele cauze sunt viteza neadaptată la condițiile de drum, neacordarea de trecere a pietonilor și abaterile bicicliștilor", a declarat Dana Silivestru, subcomisar la Direcția Rutieră.

Anul trecut, numărul accidentelor a fost cu 12 procente mai mic, însă scăderea este legată doar de faptul că oamenii au circulat mai puțin, în special în timpul stării de urgență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' de CT-TL ce ziceti ca n-are 2 benzi pe sens si merg pescarii agitati?
0
0
Pai nu mai stati in mortii vostrii de terorizati pe banda a 2 sau a 3 daca sunteti terorizati de flashuri
0
1
masinile sunt pentru oameni civilizati
3
0
Eu circul si inchid cu spp cel mai sigur traseu de frecat PULA sibiu bucuresti si retur sunt o zdreanta
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614