REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mar., 21 Mai 2024
Anul XX Nr. 6736
14.6° Constanța Marți, 21 Mai 2024 Anul XX Nr. 6736
 

Care sunt concluziile oficiale în cazul celor 17 morți de la Spitalul Pantelimon

Care sunt concluziile oficiale în cazul celor 17 morți de la Spitalul Pantelimon

Andreea VLAICU 1 mai 2024 | 11:41 514

Colegiul Medicilor din Bucureşti prezintă concluziile anchetei la Spitalul Pantelimon din Capitală, privind acuzațiile de administrare necorespunzătoare a unui medicament, ceea ce ar fi dus la decesul a 17 pacienţi în patru zile.

Care sunt concluziile oficiale in cazul celor 17 morti de la Spitalul PantelimonSpitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon

„S-au prezentat pacienți care au intrat în stop cardiac acasă și care s-au prăpădit la UPU, alții cu patologii grave, nu a existat la niciunul ideea că echipa medicală nu ar fi făcut tot ce putea mai bine pentru ei. Cazurile provin din toate secțiile, cu perioade de internare mai scurte sau mai lungi. Nu a existat vreo dovadă care să suporte această afirmație cum că s-ar fi intervenit nemedical”, a declarat Prof. Univ. Dr. Lucian Negreanu, Vicepreședinte al CMMB și președintele Comisiei de Jurisdicție Profesională.

„În unele cazuri au fost implicați chiar și șase medici, ceea ce ar însemna că șase medici au fost implicați în aceste cazuri. Toate cazurile din ATI reprezentau cazuri critice, în stare foarte, foarte gravă, majoritatea transferuri din alte secții, unele după mai multe luni de spitalizare, altele care au venit deja cu stop resuscitat sau neresuscitat din afara spitalului și într-un caz a fost vorba și de un transfer din alt spital, caz foarte grav. În absolut toate cele 17 nu au existat niciun fel de suspiciune că a existat vreo abatere de la protocoale sau că cineva într-un mod intenționat ar fi făcut un astfel de act. În deciziile Comisiei de Disciplină sunt în curs de redactare și vor fi comunicate părților interesate în termenul legal de 15 zile”, a declarat Prof. Univ. Dr. Liana Pleș, Președintele Comisiei de Disciplină a CMMB.

Situația de la Spitalul Pantelimon din București

Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), care s-a reunit în legătură cu situaţia ce vizează Spitalul Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, a finalizat raportul şi l-a discutat marţi seară.

Concluziile oficiale sunt prezentate în cursul zilei de astăzi.

Mai multe anchete au fost demarate, inclusiv una penală, după acuzaţii referitoare la decesul mai multor pacienţi, în doar câteva zile, în Secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Bucureşti, din cauza administrării necorespunzătoare a unui medicament.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a transmis concluzii preliminare, precizând că verificările au vizat doar activitatea administrativă a unităţii. ”Sesizările au la bază o comunicare defectuoasă”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor, după ce 17 pacienţi internaţi la Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului au murit în decurs de doar patru zile.

Trei angajaţi ai unităţii medicale au fost audiaţi, s-a făcut cercetare la faţa locului şi au fost ridicate documente, conform știrileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mortii is de vina ca au ales spitalul groazei. Personal medical puturos, neprofesionist si fara minima empatie fata de semeni aflati in suferinta.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515