REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Care sunt CONSECINȚELE în clipa în care alegi străinătatea: EXPERIENȚA unei românce care își regretă alegerea!

Care sunt CONSECINȚELE în clipa în care alegi străinătatea: EXPERIENȚA unei românce care își regretă alegerea!

Replica API 16 august 2019 | 16:53 288

Tot mai mulți români aleg să plece peste hotare, din cauza condițiilor nesatisfăcătoare din țara natală. Pleacă cu speranța unui trai mai bun, crezând, astfel, că-și pot găsi și fericirea. În schimb, nu toți cei care aleg acest drum își împlinesc visurile. Au bani...dar nu și liniște. Cazurile diferă, totul depinde de norocul fiecărui în parte. Norocul nu i-a surâs unei femei din Constanța, care a crezut că, ajungând în străinătate, va avea o viață roz. Însă, din păcate, de-a lungul anilor, s-a confruntat cu crudă realitate: bărbatul cu care se căsătorise o minţise! După ce a aflat adevărul, viața i s-a schimbat total, iar necazurile au înconjurat-o pretutindeni.

O femeie din Constanța, care s-a confruntat cu o viață de coșmar doar pentru că și-a dorit un trai mai bun alături de un soț grec a revenit în România şi ne-a povestit calvarul său: “Soțul meu a fost navigator, astfel a ajuns și în Constanța. Totul s-a petrecut foarte repede, fiindcă amândoi știam ce vrem. Eram sătui de singurătate și am decis să ne unim destinele. Prin urmare, am plecat în țara lui natală, Grecia. Când am ajuns acolo, m-am entuziasmat, mă gândeam că voi avea o viață mai “ușoară” fiindcă el părea un bărbat cu o situație financiară bună. Mă gândeam ce oportunități am să întâmpin, mă gândeam doar la lucruri frumoase care nu prea s-au realizat. Până și soțul meu începea să fie criticat din cauza că s-a căsătorit cu o româncă, pentru un timp, până și sora lui a întrerupt legăturile cu el. De când am ajuns acolo, oamenii se uitau ciudat la mine, drept fiind, nu cunoșteam să vorbesc greacă de la început, iar ei mă abordau doar pentru amuzament”, a povestit, pentru Replica, femeia. ”Soțul meu a plecat pe mare în cele din urmă, iar eu am rămas singură, nu știam să vorbesc, nici nu cunoșteam pe cineva care să mă ajute, mă simțeam în totalitate ca-n pustiu. Mai ajungea și el uneori, dar în cel mai mult timp era plecat. Venise și vremea în care am rămas însărcinată și am născut-o pe fiica mea. Nu aveam cunoștințele necesare asupra copiilor, el dacă tot naviga, mai mergeam pe la vecinii de la scară să îi rog să mă ajute cu un sfat. Cu cât trecea timpul, cu atât mă simțeam mai rău. Stăteam într-un apartament, al lui din câte îmi spusese el pe atunci, în schimb, într-o dimineață a venit proprietara apartamentului cu o sesizare unde reclama că chiria este neplătită de șase luni și urmează să ne dea afară. Prima dată nu am înțeles cine este și despre ce este vorba, încât cu minimul meu de cunoștințe m-am dus la piață și am rugat o doamnă să-mi explice, pe urmă m-am dus și la vecinii de pe scară să întreb, să mă conving… aflasem adevărul, stăteam cu chirie”, a continuat femeia. Ulterior, aceasta a ajuns să se roage de soț să-i trimită bani pentru a putea trăi, iar, în timp, a aflat că viața ei a fost o minciună. ”Îl sunam și îl imploram să-mi trimită bani ca să nu ajung pe drumuri cu copilul, până la urmă a trimis și am putut achita chiria. Greutățile începeau să apară ușor-ușor, după câteva luni am aflat că el plătea lunar pensii alimentare. Adică avea și alți copii despre care eu nu știam. Nici până acum nu știu câți are, exact. Viața mea a devenit și mai grea în clipa în care el a ieșit la pensie și stătea continuu cu noi. S-a apucat de alcool, a devenit agresiv, vorbea la telefon pe ascuns, iar eu mă pierdusem… nu puteam să fac altceva decât să rezist”, a recunoscut constănțeanca, în vârstă de 48 de ani. Femeia a revenit, recent, în țară, și încearcă să o ia de la capăt.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212