REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Carmen Drăghici, președintele Fundației Județene pentru Tineret Constanța, SUSPENDATĂ din FUNCȚIE

Carmen Drăghici, președintele Fundației Județene pentru Tineret Constanța, SUSPENDATĂ din FUNCȚIE

Replica API 16 iunie 2021 | 18:46 1964

Decizia judecătorilor nu este definitivă

Decizia judecătorilor nu este definitivă

Federația Tinerilor din România a cerut, pe 26 mai a .c., prin ordonanță președințială, suspendarea efectelor deciziilor emise de Adunarea Generală a Fundației Județene pentru Tineret Constanța din 5 mai. În cadrul adunării, s-a ales în funcția de președinte Carmen Drăghici. Mai bine spus, a fost reconfirmată pe funcție.

Magistrații au admis cererea.

”Admite cererea. Suspendă efectele deciziilor nr. 1/05.05.2021 emise de Adunarea Generală (Forum) a F.J.T.C. şi a Consiliului de Conducere al F.J.T.C., având ca obiect alegerea în funcţia de preşedinte al F.J.T.C. şi, respectiv, privind reprezentarea F.J.T.C. în relaţiile cu terţii, autorităţile publice şi la instanţele de judecată, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 3911/118/2021 al Tribunalului Constanţa, secţia I civilă. Respinge ca nefondată cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenienta Drăghici Carmen, în calitate de Preşedinte al F.J.T.C. Cu apel în 5 zile de la pronunţare”, se arată în minuta emisă de Tribunal miercuri, 16 mai.

Timp de 20 de ani, Fundația Județeană pentru Tineret Constanța a fost condusă de Valeriu Mîtîcă, pentru ca ulterior acesta să fie înlocuit de fosta sa soție, Carmen Drăghici. Apoi, după ce, în 2020, Consiliul Județean a numit trei administratori ai Fundației Județene pentru Tineret au urmat procesele.

Activitatea Fundației Județene pentru Tineret Constanța a fost una obscură, deși printre bunurile pe care le administrează se află active reprezentative pentru Constanța: Casa Tineretului din Mangalia și chiar pentru țară: Monumentul Tineretului de la Straja, pe malul Canalului Dunăre- Marea Neagră.

Carmen Drăghici, anchetată, în trecut, de DNA

Amintim că, în 2010, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Mîtîcă (pe atunci) Carmen, secretar şi coordonator seminarii în cadrul unui proiect PHARE, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi de participaţie improprie la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada martie – octombrie 2005, inculpata Mîtîcă Carmen, în calitate de secretar şi coordonator seminarii în cadrul Proiectului finanţat cu fonduri PHARE „Unitate în diversitate prin comunicarea interculturală transfrontalieră”, implementat de Asociaţia Tineretului Liber – Filiala Constanţa, cu ocazia derulării procedurilor de achiziţii necesare proiectului, a întocmit în fals şi a semnat în locul evaluatorilor ofertele, procesele – verbale ale şedinţelor de deschidere a ofertelor, hotărârile de acceptare a ofertelor corespondente precum şi tabelul cu participanţii la seminarii şi schimburile interculturale. În vederea justificării cheltuirii avansului şi a obţinerii plăţii finale, inculpata a întocmit personal Raportul tehnic final la care a ataşat documentele falsificate precizate anterior, raport care a fost depus la Autoritatea Contractantă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 18.644,15 euro. Prejudiciul nu a fost recuperat deoarece nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei, potrivit procurorilor.

A fost condamnată atunci la 3 ani cu suspendare.

M.P., L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vedeti de unde are bani puslamaua ei. Se fura in familie
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218