REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

CARMEN RĂDUCU, noul director de la Protecția Copilului: ‘Mersul pe teren este o PRIORITATE’

CARMEN RĂDUCU, noul director de la Protecția Copilului: ‘Mersul pe teren este o PRIORITATE’

Replica API 18 ianuarie 2021 | 00:23 8133

Noul director de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Carmen Răducu, are planuri mari pentru instituție. Aceasta vrea să îmbunătățească condițiile de trai ale beneficiarilor, să meargă cât mai mult pe teren, dar toate acestea după o analiză detaliată a situației lăsate de fostul director Petre Dinică.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța și-a schimbat în cursul lunii noiembrie conducerea, după ani de zile în care director general a fost social-democratul Petre Dinică. Acesta şi-a dat demisia, postul de director general fiind preluat de Carmen Răducu. Aceasta a mai deţinut, în trecut, posturi de conducere în mai multe instituții. În cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Carmen Răducu, a declarat că va analiza cu atenție activitatea din cadrul instituției, având în vedere că la conducerea instituției a fost ani de zile, Petre Dinică. „Am nevoie de o perioadă de analiză așa cum am făcut tot timpul, o analiză pe care mi-o voi concentra pe cele două mari direcții, cea pentru Protecția Copilului și cea de Asistență Socială pentru adulți”, a declarat Carmen Răducu, directorul DGASPC Constanța.

Condiții mai bune pentru beneficiarii aflați în grija instituției

Ca și proiecte de viitor, Carmen Răducu ne-a declarat faptul că va depune toate eforturile pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor beneficiarilor din centrele instituției. „În mod concret, în acest moment este necesar să fie realizate cu succes obiectivele stabilite în toate proiectele ce se află în derulare la nivelul D.G.A.S.P.C. Constanța, scopul general fiind acela de a crește calitatea vieții tuturor beneficiarilor aflați în grija instituției, prin oferirea unui mediu de viață cât mai aproape de cel al unei familii. În același sens, voi depune toate eforturile necesare pentru accesarea și implementarea unor proiecte noi care să se alinieze strategiei în domeniul protecției sociale de la nivel național și județean”, a mai spus aceasta.

La DGASPC Constanța NU au fost făcute restructurări

În legătură cu personalul întregii instituții, șefa DGASPC a declarat că nu au fost făcute restructurări și nici nu are în plan acest lucru. „La prima vedere pot spune că am găsit un aparat pregătit, în referire la personalul direcției, stăpân pe profesie și, ceea ce este cel mai important, care are dăruire pentru serviciile pe care le acordă beneficiarilor. Nu au fost făcute restructurări. Vorbim de un număr de 1743 angajați raportat la un număr de 1148 de beneficiari din serviciile sociale cu cazare. Mai mult decât atât, instituția asigură ocrotirea copiilor în rețeaua de asistență maternală de la nivelul direcției pentru un număr de 528 copii/tineri și, totodată, sunt instituite și monitorizate măsuri de protecție specială la familii/rude/persoane pentru un număr de 1155 de copii/tineri”, a declarat șefa DGASPC Costanța.

Carmen Răducu

Mersul pe teren, o prioritate

Noul director are ca prioritate mersul pe teren. Aceasta consideră că doar așa poate fi „la curent” cu tot ceea ce se întâmplă în centrele din subordinea instituției. „Ca o prioritate a mea, va fi mersul pe teren. Mă voi deplasa în toate centrele pe care le are direcția, atât pentru copii cât și pentru adulți. Așa este cel mai bine să văd la fața locului cum acționează personalul de îngrijire și asistență”, a spus Carmen Răducu.

DGASPC, legături strânse cu DSP și Consiliul Județean Constanța

Din punct de vedere pandemic, directorul ne-a declarat faptul că menține o legătură strânsă cu reprezentanții DSP Constanța, ai Consiliului Județean dar și Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. „În vederea gestionării eficiente a efectelor pandemiei, provocate de virusul Sars-Cov2, echipa D.G.A.S.P.C. Constanța a menținut permanent relația cu Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța și, totodată, cu toate instituțiile implicate în acest demers. În același timp, toate situațiile generate de pandemie au fost aduse la cunoștința conducerii Consiliului Județean Constanța și a Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții. Astfel, s-a putut realiza testarea periodică, impusă de normativele legislative emise cu scopul prevenirii efectelor pandemiei atât a personalului cât și a tuturor beneficiarilor protejați în cadrul instituției” a mai spus directorul instituției.

Mai puține cazuri confirmate cu virusul Sars-Cov2

Dacă în ultimele luni ale anului 2020, instituția se confrunta cu un număr crescut de confirmări cu virusul Sars-Cov2 în rândul beneficiarilor dar și al angajaților, iată că la începutul anului 2021, situația stă total altfel. „Au existat cazuri de infectare atât în rândul angajaților cât și în rândul beneficiarilor care însă au fost depășite. În prezent, situația este ținută sub control iar la testarea periodică din zilele de 08.01. – 10.01.2021, dintr-un număr de 401 testări efectuate (personal și angajați) au fost depistate ca fiind infectate cu virusul Sars-Cov2, doar 4 persoane, pentru aceștia fiind întreprinse toate măsurile care se impun conform legii, în situația expusă, iar starea de sănătate a acestora este bună”, a declarat Carmen Răducu.

A început vaccinarea și la centrele DGASPC

Faza a II-a a procesului de vaccinare a debutat în data de 15 ianuarie, la Constanța, și în centrele din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. „În același timp, precizez și faptul că angajații și beneficiarii instituției fac parte din categoria persoanelor care au prioritate în procesul de vaccinare împotriva infecției provocată de virusul SARS-COV 2, așa încât procesul de vaccinare a debutat la sfârșitul săptămânii trecute și se desfășoară fără probleme. Procesul de vaccinare va continua cu toți beneficiarii care îndeplinesc criteriile”, a conchis Carmen Răducu, directorul DGASPC Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O individa care a imbatranit urat, asa cum a trait. Acum, institutiile abilitate ii cerceteaza activitatea, si o vor pune sa dea banii incasati nemeritat pentru toata perioada în nu si-a pus neuronul la treaba. A preferat sa doarma, sa barfeasca, si sa aplice dupa ureche legislatia. Si-a impus cu tupeu tot felul de oameni pe unde a trecut, cand s-a vazut la putere. Si-a facut viata usoara si a fugit de responsabilitati, crezand ca-i merge, asa cum i-a mers toata viata.S a batut cu pumnul in piept ca a fost mare directoare, insa a fost interimar, doar de ordinul zilelor, si atunci, era inganfata si se ocupa doar de barfe, si nu rezolva nimic. Cel mai lung mandat l-a avut la dgaspc unde, ministrul a vrut sa o dea afara, insa proptelele pe care le-a avut in pnl au ajuta-o sa spele putina cu o demisie rusinoasa. Specimene de genul acesta au dus tara la dezastru.
50
0
O baba puturoasa, vicioasa si incompetenta in surtuc, care a provocat multă greata.Rontaitoare de banane. Partiitoare. Rusineeeee baboi basinos care toată viata te-ai ocupat de intrigi.
74
0
O fufa care isi aduce oameni in institutie fara ca acestia sa dea concurs. Ea si George Dragan sunt sagetile pnl-ului. De ce nu se spune ca vor da afara oameni? De ce nu se spune cum isi ameninta angajatii?
79
1
O babaciune expirara
77
0
Esti plin de competente. Asta a fost sefa la AJOFM. Acum e sefa la DGASPC. In urmatoarea guvernare penelizda va fi srfa spatii verzi. Nu conteaza unde, sefa sa fie. Lepre
89
2
Asta are forta unei muste in comparatie cu Petrica. O fac zob angajatii din directie pe la spate in fiecare zi, nici nu stie unde sa se uite....
93
1
cand postezi,trebuie sa mai stii si gramatica...adica sa mai parcurgi etapele pregatirii scolare...dar tu....ai taiat frunza la ...catei...dulai...etec...
9
21
Am un copilas cu gura in cap, si as vrea sa aveti dumneavoastra grija de el, sal alintati, sal pupati, dar nu prea mult ca va scuipa. Nu este asa educat
74
5
muierea asta urata in draci , dar rea de musca , a fost cea care l-a propulsat pe poteleanu in schimbul faptului ca i-o tragea golanul babei... in rest , cutra asta nu se pricepe la nimic , o propulseaza pnl ca sa scape de mahalagismele ei... hai sictir nulitate imbatranita in uratenie si rautate...!
95
4
vezi ca trebuie sa lupti sa ia bani salariati pentru covid si cite uni nu sunt pusi pe functii pe deadevaratelea
45
4
Prioritar mersul "pe" tren. Nu se mai merge " cu " trenul?
52
1
pe unde a fost a dovedit incompetenta crasa,slugarnicie fata de politic si prefacatorie.Carmen,ai trimes si tu pachete la puscarie lui Poteleanu?
98
4
Forrta Carmen ! e mafie mare acolo , grija mare , da unu afara si se inmoaie toti pe urma !
8
90
Sa mutat cu munca peste strada de la ITM la protectia copilului...Doarme pamantu sub ea de ce activa este...
105
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614