REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Carmencita Constantin şi Ioan Suciu, validaţi pentru alegerile la preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică

Carmencita Constantin şi Ioan Suciu, validaţi pentru alegerile la preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1296

Carmencita Constantin şi Ioan Suciu îşi vor disputa preşedinţia Federaţiei Române de Gimnastică la Adunarea Generală de alegeri din 19 martie, dosarele lor fiind validate de Comitetul Executiv al FRG, a declarat, joi, pentru AGERPRES, vicepreşedinta Marcela Fumea.

"Am avut astăzi o şedinţă de Comitet Executiv în care au fost validate cele două candidaturi depuse la secretariatul federaţiei pentru postul de preşedinte, este vorba despre Carmencita Constantin şi Ioan Suciu. Nu au fost incompatibilităţi în ceea ce îi priveşte, dosarele lor au fost votate. Alte dosare nu au fost depuse în termen", a declarat Fumea.

Membrii afiliaţi ai federaţiei propuseseră şase persoane pentru funcţia de preşedinte, Octavian Bellu, Mariana Bitang, Maria Fumea, Anca Grigoraş, Carmencita Constantin şi Ioan Suciu, dar doar ultimele două şi-au depus dosarele de candidatură.

Fumea a declarat că nu a dorit să candideze în primul rând pentru că vizează un post de membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică.

"Eu nu mi-am depus dosarul la preşedinţia FRG pentru că voi candida pentru un loc în Comitetul Executiv al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică în cadrul alegerilor din octombrie, din Antalya. De asemenea, candidez şi pentru un loc de membru în Comitetul Tehnic de gimnastică aerobică din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Al doilea motiv pentru care nu mi-am depus candidatura este legat de faptul că şi-a depus dosarul doamna Carmencita Constantin, pe care o consider cea mai potrivită pentru funcţia de preşedinte. E un manager extraordinar şi era absurd să candidez împotriva unei persoane atât de experimentate. E adevărat, Nadia Comăneci dorea foarte mult ca eu să candidez la conducerea federaţiei. Ştiu că mă susţine, mă sună aproape în fiecare zi şi discutăm... nu e vorba că îmi cunosc limitele, dar consider că e mai bine aşa, să nu candidez. Şi susţin foarte tare candidatura Carmencitei Constantin", a precizat Marcela Fumea.

Comitetul Executiv al FRF nu a luat încă o decizie privind amânarea Adunării Generale de alegeri din 19 martie în contextul pandemiei de coronavirus. "Adunarea Generală este programată în 19 martie, nu am discutat în Comitetul Executiv legat de o amânare. Vom lua o decizie în funcţie de cum decurg lucrurile. Adunarea Generală este convocată în incinta Ministerului Tineretului şi Sportului şi nu ştim deocamdată ce se va decide privind accesul în sediu. Vom vedea, vom anunţa în timp util pentru a nu veni lumea degeaba din provincie", a adăugat Fumea.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică, Andreea Răducan, a demisionat din funcţie la 5 decembrie 2019, motivându-şi decizia prin ratarea calificării loturilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar şi prin lipsa de susţinere din partea Comitetului Executiv în luarea anumitor decizii.

Fosta campioană mondială şi olimpică Andreea Răducan se afla la conducerea FRG din 4 august 2017, ea câştigând atunci scrutinul cu 42 de voturi pentru, unul fiind anulat. Andreea Răducan i-a urmat în funcţie lui Adrian Stoica, acesta fiind preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică timp de 11 ani.

Alegerile pentru funcţia de preşedinte au fost programate în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Gimnastică care va avea loc la 19 martie, de la ora 11:00, la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului. Mandatul viitorului preşedinte al FRG va fi valid până anul viitor, în 2021. Federaţia Română de Gimnastică are 56 de membri afiliaţi, relatează agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272