REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Carnagiu la City Park Mall: inima unui bărbat aflat la volan s-a oprit brusc. A lovit în plin un grup de pietoni; un turist a murit

Carnagiu la City Park Mall: inima unui bărbat aflat la volan s-a oprit brusc. A lovit în plin un grup de pietoni; un turist a murit

Replica API 5 septembrie 2014 | 00:00 313

Imagini ŞOCANTE: patru oameni, în stare gravă la spital

Imagini ŞOCANTE: patru oameni, în stare gravă la spital

Sânge, urlete de durere, trupuri inerte şi martori îngălbeniţi de spaimă. Acestea au fost imaginile care au pus stăpânire pe zona City Park Mall din municipiul Constanţa în ziua de joi, 4 septembrie. Un adevărat carnagiu rutier, putem spune, patru persoane ajungând la spital cu multiple fracturi şi un bărbat pierzându-şi viaţa, după ce un şofer din Bucureşti, Constantin Smarandache, a "măturat" cu autoturismul său oamenii de pe trecerea de pietoni, după care a ajuns pe trotuar. Acestuia i se făcuse rău în timp ce se afla la volan. În maşină, alături de bucureştean se afla soţia şi o prietenă a acesteia. Îşi petrecuseră concediul la mare şi urmau să plece acasă, însă, în ultima clipă, s-au decis să facă şi câteva cumpărături din Constanţa.

Un adevărat carnagiu rutier s-a petrecut în ziua de joi, 4 septembrie, la intersecţia străzii Soveja cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Chiar la ora la care zona respectivă, City Park Mall, este foarte aglomerată, un autoturism marca Seat Leon, ce rula pe Soveja, dinspre Delfinariu către Tomis III, a virat la dreapta către Satul de Vacanţă, dar a pierdut controlul direcţiei de mers şi a "măturat" oamenii aflaţi pe marcajul pietonal, după care a pătruns pe trotuar. În urmă a rămas mult sânge, corpuri inerte şi strigăte de durere, fie din partea celor ce au scăpat ca prin urechile acului, fie de la persoanele care s-au ales cu răni. Şoferului, Constantin Smarandache, de 48 de ani, din Bucureşti, i s-ar fi făcut rău, pierzându-şi cunoştinţa, acesta fiind motivul producerii accidentului rutier. Patru ambulanţe, dintre care două cu medic, au ajuns la faţa locului pentru a prelua răniţii. "Din ce s-a stabilit până la acest moment, se pare că şoferul autoturismului a suferit un stop cardiorespirator, pe fondul căruia autoturismul a pătruns pe trotuar, unde a accidentat 5 pietoni, dintre care unul a fost accidentat mortal. Ceilalţi au fost transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa, inclusiv conducătorul auto, care se află într-o situaţie medicală complicată, tocmai din cauza celor suferite anterior accidentului rutier", a declarat Ciprian Sobaru, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa. Din nefericire, un bărbat de 49 de ani, Ionel Stan, a decedat la faţa locului. Acesta se afla cu soţia la mare, în concediu, iar vacanţa lor tocmai se terminase, trebuind, în mod normal, să fie deja în drum spre casă. Numai că maşina li se stricase, iar în acel moment se aflau în zonă pentru a căuta un bancomat. Urmau să scoată bani şi să bage maşina în service. Nu au mai apucat, însă. În ceea ce-l priveşte pe şoferul care a provocat acidentul, el a fost transportat ieri după-amiază cu un elicopter SMURD la Bucureşti, în stare gravă. "A avut ulcer acum câţiva ani, dar în rest, soţia ne-a spus că nu avea alte afecţiuni. Sau, cel puţin, nu avea la cunoştinţă. În orice caz, şi unui om despre care avem date clare, medicale, că este sănătos, i se poate întâmpla, din senin, ce i s-a întâmplat domnului", au precizat cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Constanţa.

Oficial, ce spune Rutiera

"La data de 4.09.2014. ora 13.30, S.C., bărbat, de 48 ani, a condus un autoturism pe strada Soveja, dinspre bulevardul Mamaia către bulevardul Tomis în Constanţa şi ajungând la intersecţia cu Alexandru Lăpuşneanu, se pare că din cauze medicale, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe scuarul din partea dreaptă a sensului său de mers, unde a accidentat 5 persoane care se aflau pe scuar: respectiv S.I., bărbat, de 49 ani, decedat la faţa locului, B.A., femeie, de 22 ani, I.B., bărbat de 28 ani, G.A., bărbat, de 18 ani, şi un alt barbat de 36 ani, toţi răniţi", au comunicar poliţiştii rutieri prin intermediul unui comunicat de presă.

Martorii, înspăimântaţi: o femeie a leşinat

Un bărbat aflat la faţa locului a spus că a văzut cum s-a petrecut teribilul eveniment. "Stăteam la semafor, dinspre Delfinariu spre Tomis III, s-a făcut verde, am văzut cum domnul a plecat uşor în dreapta, după care am văzut cum a accelerat şi a intrat în acei oameni. Asta s-a întâmplat. Am văzut că i s-a făcut rău pentru că m-am uitat spre el şi avea capul dat pe spate. Oamenii traversau, pur şi simplu i-a luat pe toţi de la jumătatea trecerii, dar şi de pe scuar", a spus martorul. Între timp, o femeie leşina în microbuz. A văzut pe geam imaginile însângerate, moment în care a leşinat şi, în cădere, s-a lovit la cap. Încă o ambulanţă a sosit la faţa locului, transportând-o pe aceasta la spital.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212