REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
11.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Carnea de pui din supermarketuri, contaminată cu o bacterie mortală

Carnea de pui din supermarketuri, contaminată cu o bacterie mortală

Georgiana BOGLEA 19 aprilie 2024 | 00:00 7283

Unul din 15 pui vânduți în supermarketuri este contaminat cu o bacterie mortală. Este concluzia unui studiu, care arată că bacteria respectivă este cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare. Grav este că au apărut și mutații, iar bacteria nu mai răspunde la antibiotice, lucru ce poate duce la decese în rândul oamenilor. 

Carnea de pui din supermarketuri, contaminata cu o bacterie mortala

Unul din 15 pui proaspeți din supermarketuri este "puternic contaminat" cu o bacterie cu potențial letal. Campylobacter se numește bacteria care reprezintă cea mai frecventă cauză a intoxicațiilor alimentare la nivel mondial.

Zeci de mii de pui proaspeți din supermarketuri conțineau anul trecut acest agent patogen cu potențial letal de intoxicație alimentară, arată datele. Campylobacter este cea mai frecventă sursă de intoxicații alimentare. Aceasta provoacă de obicei diaree, greață și vărsături care se ameliorează în mod natural în decurs de o săptămână. Cu toate acestea, în cazuri severe, poate pune în pericol viața grupurilor vulnerabile, inclusiv a copiilor mici, a persoanelor în vârstă și a celor imunodeprimați.

Lanțul de magazine Waitrose and Partners cu până la unul din 15 pui întregi cruzi purtând cantități excesive de campylobacter. Aceasta a depășit limitele stricte de siguranță. Magazinul a raportat că 7,1 la sută dintre pui au fost testați pozitiv pentru Campylobacter peste 1.000 CFU/g din octombrie până în decembrie 2023. Retailerul a dat vina pe factori "în afara controlului său", susținând că "condițiile neobișnuit de umede sau de ceață" au alimentat rezultatele "neobișnuit de ridicate" ale testelor.

Supermarketurile trebuie să raporteze la fiecare trei luni cifrele privind prevalența campylobacterului în rândul produselor de pasăre, astfel încât oficialii Food Standards Agency (FSA) să poată monitoriza calitatea alimentelor. Aceștia împărtășesc proporția de pui cruzi care au mai mult de 1.000 de unități formatoare de colonii pe gram (CFU/g) de campylobacter. La acest nivel, puii sunt considerați contaminați și prezintă un risc mai mare de intoxicație alimentară. De asemenea, comercianții cu amănuntul trebuie să se asigure că nu mai mult de șapte procente din puii lor depășesc acest nivel, conform realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce se arunca la... gunoiul europii la noi e bun !dupa 89 am mancat la greu pui americani congelati de zece ani, umflati cu hormoni, peste hranit cu ...fecale, mezeluri cu tot felul de otravuri, legume si fructe imbacsite cu pesticide ,pacat de salamul cu soia al lui ...ceasca!gropilede gunoi si tomberoanele sunt ...cercetate amanuntit, foamea si mizeria sa ...dezvoltat an de an!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272