REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Carrefour spune că a remediat deficiențele. ANPC: „Vom sta cu ochii pe ei”

Carrefour spune că a remediat deficiențele. ANPC: „Vom sta cu ochii pe ei”

Replica API 2 noiembrie 2019 | 03:21 354

Magazinele Carrefour din Constanța și din țară au fost supuse, în ultima perioadă, unor controale realizate de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor iar în urma verificărilor din teren, au fost identificate anumite aspecte de neconformitate. Din fericire, neregulile încep să fie rezolvate în conformitate cu cerințele ANPC.

În urma acțiunilor de control, operatorului economic i s-au recomandat să realizeze, la nivel de țară, urmatoarele: expunerea spre comercializare a diferitelor sortimente de preparate culinare în vitrine curate, cu zone subadiacente fără a avea resturi organice sau rugină, respectarea temperaturilor impuse de legislația în vigoare, la raionul de gastronomie (masa caldă, masa rece), de asemenea la expunerea în vederea comercializării a peștelui și a produselor piscicole astfel încât temperatura sa fie uniformă în masa de produs, respectarea condițiilor de temperatură la recepția peștelui și a cărnii, atât proaspătă cât și congelată, în mod special la recepția peștelui refrigerat prin menținerea acestuia în ambalajele de transport care sa aibă asigurată cantitativ gheața, la preparatele culinare și a peștelui proaspăt se va face informarea asupra termenului de valabilitate de 24 ore și dotarea corespunzătoare a liniilor de gastronomie, înlocuirea ustensilelor din raionul gastro.

Ulterior, Carrefour a luat legătura cu ANPC pentru a anunța că a remediat deficiențele. „La solicitarea operatorului economic Carrefour România SA privind remedierea deficientelor și îmbunătățirea condițiilor de prezentare și păstrare, constatate la locația ParkLake, o echipa de comisari din cadrul ANPC, s-a deplasat la punctul de lucru al operatorului economic mai sus menționat și după verificările aferente au ridicat măsura complementară. Operatorul economic va rămâne in atenta noastră supraveghere și nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale.Vă garantăm că ANPC supraveghează permanent piața și se asigură de respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor”, a precizat Paul Anghel, director general ANPC.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru cate zile au remediat? Peste o saptamana vor reveni la vechile obiceiuri !
2
0
Ce ieftin au scapat. Daca era vreun buticar amarat il rupeau. U amenda ii inchideau buticul si ii faceau si dosar pe penal. La straini nu se pune pentru ca ei au puterea in Romania nu parlamentul presedintele vrajeala. Votul e un vax
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212