REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cartea „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, lansată la Muzeul de Artă

Cartea „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, lansată la Muzeul de Artă

Replica API 13 februarie 2016 | 00:46 366

Eveniment

Eveniment

Liviu Petrina s-a simţit obligat să scrie o carte în care să evoce, pe rând, evenimente care au lăsat puternice amprente pe sufletul sau. Rămân memorabile întâlnirile cu Corneliu Coposu, cu Aurel Mărgineanu, cu Ion Diaconescu, Ioan Panican sau MS Regele Mihai I etc. Fotografia nemuritoare ce prezintă un „trio” atât de cunoscut românilor, României şi lumii, format din Ioan Alexandru, Dumitru Fărcaş şi Liviu Petrina. La fel, o amintire de suflet rămâne părintele Matei Boilă.

„În ultimii 25 de ani am fost mereu nevoit să dau replici şi să amendez afirmaţiile unor istorici care vorbeau despre perioada respectivă. Pentru că eram mereu nevoit să fac corecturi, prietenii mei m-au îndemnat să scriu această carte.” a declarat pentru ziarul Replica, Liviu Petrina. „Lucrarea „Martor şi participant la câteva dintre Lucrările Politice ale lui Corneliu Coposu”, denotă că Liviu Petrina rămâne credincios neamului şi limbii noastre, demonstrând că vine de undeva, din locurile lui Rebreanu şi Coşbuc. În toate prezentările sale, Liviu Petrina a lăsat urme adânci, care nu pot fi şterse cu buretele. S-a născut pentru a fi purtător de opinii sănătoase privind soarta istoriei şi a viitorului acestei ţări. Cât de mult contează o vorba spusă la timp, în destinul unui om!” a afirmat Adrian Ţapliuc, preşedintele PNŢCD Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614