REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

CARTIERUL INEL I: constănţenii sunt supăraţi că nu au locuri de parcare, că au străzi cu sens unic şi că nu se pot debranşa de la RADET

CARTIERUL INEL I: constănţenii sunt supăraţi că nu au locuri de parcare, că au străzi cu sens unic şi că nu se pot debranşa de la RADET

Replica API 16 octombrie 2019 | 14:04 523

Problemele urbei

Problemele urbei

Luat la pas, cartierul Inel I (care se întinde de la Galeriile Soveja până la Institutul de Marină) se confruntă, în general, cu aceleaşi probleme pe care le sesizează toţi constănţenii, indiferent de zona în care locuiesc: locurile de parcare, spre exemplu. Mai exact, lipsa acestora sau numărul insuficient, este o problemă reclamată de locuitorii zonei.

”Locurile de parcare sunt insuficiente, trebuie să ne lăsăm mașinile undeva. Ar trebui să se dea voie să se închiriem orice loc unde se poate parca o mașină, indiferent dacă este spațiu verde sau nu. Am ajuns să ne certăm între noi, vecinii, pe locurile de parcare”, spune un locuitor al zonei. O altă cauză a indignării oamenilor este faptul că toate străduțele din zonă s-au transformat în străzi cu sens unic. Pe această cale aceștia afirmă faptul că foarte mulți nu respectă semenele de circulație, mergând pe contrasens și sfidând legea. ”Poliția ar trebui să stea mai mult prin cartier și să avertizeze șoferii, pentru că la capetele străzilor se pot produce în orice moment accidente din pricina celor care merg pe interzis”, menționează un constănţean care susţine că a evitat deja câteva incidente de acest gen.

Debranșarea de la RADET este o altă problemă de care oamenii din acest cartier se plâng. Unele blocuri din zona Inel I au datorii foarte mari la RADET, astfel, cei care doresc branșarea la gaze nu o pot face din cauza acestora, fiind legați de administrație. „Mă chinui de ceva vreme să strâng semnături, să fug de la o instituție la alta pentru a branșa și blocul nostru la gaze, însă am tot dat de uși închise pentru că cealaltă scară are datorii foarte mari la RADET. Am încercat să ne facem asociația noastră, să nu mai depindem de nimeni, însă și asta presupune o suma foarte mare pe care unii din bloc nu si-o permit, așa că încă mai sperăm ca ceilalți să își rezolve problemele”, precizează un locatar al zonei Eden din Cartierul Inel I.

Tot în această zonă se pot observa spațiile verzi neîngrijite, despre care unele persoane au spus că sunt chiar inutile, locatarii dorind ori îngrijirea lor, ori transformarea acestora în locuri de parcare, așa cum s-au mai facut și în alte zone. ”Spațiile verzi au și ele rostul lor și ar trebui lăsate în grija Primăriei și nu a locatarilor care le îngrădesc și le lasă în paragină, limitând astfel spațiile de joacă ale copiilor, dar și locurile de parcare”, ne menționează un alt locatar.

Alte probleme ale cartierului mai sunt: problema câinilor vagabonzi pe care unii locatari îi hrănesc contrar voinței celorlalți și neasfaltarea corectă, locatarii fiind nevoiți să facă slalom printre gurile de canalizare și gropi. ”Asfaltarea este și va fi o problemă pentru constănțeni, pentru că sunt lucruri făcute repede și de mântuială, cei mai afectati fiind noi, că ne facem mașinile praf”, a declarat un constănţean.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un cartier de jegosi care se cred stapanii locurilor de parcare pe viata chair daca nu mai platesc. O sa ma joc putin cu un chibrit pentru jegurile astea.
4
1
De unde sa va dea locuri de parcare, din moment ce o familie formata din doi membri au 4 autoturisme, 2 de iarna si 2 de vara ? Daca au si 2 copii, pot fi chiar 6.
10
2
Milogilor la munca
5
2
Sa va iasa pe nasa celor care ati votat pe mizeria de Fagabou
5
2
Cand incepe sezonul rece mi se pare normal sa nu dea voie sa te debransezi. Exista o perioada in care poti face solicitarea asta, nu acum cand astia se pregatesc sa dea drumul la caldura.
4
5
Am ramas stupefiat, oamenii din acea asociatie considera de sumele pt a infiinta o noua asociatie ca sa se separe sunt prea mari ??? Wow ! Comunistii vor totu gratis, sa le dea statu...
6
1
RADETU-ul face abuzuri peste abuzuri cand este vorba de debransare. Nu poate nimeni sa-i atraga atentia ?
18
0
Cum adica oameni nu se pot debransa.Ma primarule tu stiai ca RADETul se poarta cu niste oameni de parca ar fi prizonieri lui sau asta este si interesul tau?.
22
0
daca ma - ta iti cumpara masina , ce cacat mai mancai ?
6
14
O poza cu un caine, una cu Bd. Mamaia si articol despre Inel I. Super wow. Investigatie adevarata.
27
2
Hai sa defrisam tot ce este verde sa betonam, asfaltam si sa ne parcam tigaile. Ce-i in capul astora?...
25
12

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614