REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cărţile lui Terry Pratchett, adaptate pentru micul ecran în baza unui nou parteneriat

Cărţile lui Terry Pratchett, adaptate pentru micul ecran în baza unui nou parteneriat

Replica API 29 aprilie 2020 | 00:00 722

Terry Pratchett

Cu ocazia aniversării a 72 de ani de la naşterea regretatului scriitor britanic Terry Pratchett, creatorul universului "Discworld" ("Lumea Disc"), compania sa de producţie, Narrativia, a anunţat un nou parteneriat pentru realizarea unor "adaptări prestigioase... cu adevărat autentice, absolut fidele geniului (său) original şi unic", relatează marţi The Guardian, citat de Agerpres.

În baza parteneriatului, Narrativia, lansată de Pratchett în 2012, va realiza alături de Motive Pictures şi Endeavour Content mai multe serii adaptate după romanele fantastice ale regretatului autor.

Nu au fost oferite deocamdată detalii despre cărţile ce vor fi adaptate în baza acestui acord, deşi multe dintre cărţile lui Pratchett au fost transpuse anterior în producţii TV - Sky a adaptat "Hogfather", "The Color of Magic" şi "Going Postal; "Soul Music" şi "Wyrd Sisters" au fost transformate în filme de animaţie, iar adaptarea "Good Omens", cu David Tennant în rolul demonului Crowley şi Michael Sheen interpretându-l pe îngerul Aziraphale, a fost transmisă recent pe Amazon Prime şi BBC, cu recenzii pozitive.

"Spiritul acestei noi alianţe a fost făurit dintr-o dragoste împărtăşită pentru materialul sursă şi în baza unui angajament de a crea o serie epică, ce va debuta cu unele dintre cele mai emblematice titluri din universul extrem de incisiv şi satiric al lui Sir Terry", a transmis compania de producţie.

Fiica lui Pratchett, Rhianna, co-regizor în cadrul Narrativia, a declarat marţi că Motive Pictures şi Endeavour Content "împărtăşesc perfect viziunea noastră" despre cum ar trebui să arate o adaptare a "Discworld" pentru ecran.

"Discworld aduce personaje unice, o naraţiune isteaţă şi tropi literari incredibili şi considerăm că acestea ar trebui realizate pentru ecran într-o formă de care tatăl meu ar fi mândru", a spus ea.

Rob Wilkins, director general al Narrativia, a declarat că odată cu noul parteneriat "Discworld" şi-a "găsit în sfârşit casa".

"Cărţile "Discworld" reprezintă o sursă uriaşă de bucurie pentru milioane de cititori, şi pe bună dreptate; fiecare paragraf, frază şi notă de subsol au fost elaborate cu strălucire şi fler şi ne-am angajat să aducem lumea lui Terry pe ecran cu respectul şi grija pe care le merită", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212