REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Casa Albă dezvăluie discuția avută de șefii serviciilor secrete din SUA și Rusia

Casa Albă dezvăluie discuția avută de șefii serviciilor secrete din SUA și Rusia

Victor ROTARU 17 noiembrie 2022 | 00:00 526

Directorul CIA, William Burns, și directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, au discutat în cadrul unei reuniuni în Turcia despre necesitatea păstrării canalelor de comunicare între cele două țări, a spus pentru Bloomberg reprezentantul Consiliului național de securitate al SUA, John Kirby.

„Ei au discutat despre menținerea unor canale deschise de comunicare cu Rusia cu privire la aspecte care afectează viitorul securității noastre. (...) La întâlnirea de la Ankara, ei au vorbit despre canalele obișnuite de comunicare cu Rusia, care rămân deschise", a spus el.

El a subliniat necesitatea de a purta un dialog cu Rusia "pentru a evita orice calcule greșite".

Pe 14 noiembrie, CNN, citând un reprezentant al Consiliului național de securitate al SUA, a relatat că Burns și Narîșkin au discutat, de asemenea, situația cu cetățenii americani care servesc drept prizonieri în Rusia și "riscurile nucleare".

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a refuzat pe 14 noiembrie să comenteze rapoartele reuniunii, iar a doua zi a declarat: "Cu privire la conținutul acestor negocieri, nu avem nimic de spus".

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că Organizația Națiunilor Unite nu este implicată în aceste negocieri, dar a salutat însăși faptul că ele au avut loc.

În octombrie, președintele Statului Major Comun al Forțelor Armate ale SUA, Mark Milley, și șeful Statului Major General al Rusiei, Valery Gerasimov, într-o conversație telefonică, au convenit, de asemenea, să mențină canale deschise de comunicare între Washington și Moscova, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108