REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Casa de Cultură din Constanța NU e ajutată de NIMENI cu niciun LEU

Casa de Cultură din Constanța NU e ajutată de NIMENI cu niciun LEU

Replica API 23 ianuarie 2021 | 22:57 2238

Situaţia Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa nu este una roz, ba dimpotrivă. Spectacole nu se pot organiza, târguri nici atât, iar cei 11 angajaţi ai instituţiei trebuie să îşi câştige existenţa cumva. Directorul Casei de Cultură susţine că această perioadă este una foarte grea pentru cultura constănţeană, dar instituţia este pregătită să-şi continue activitatea imediat ce incidenţa cazurilor de coronavirus va scădea sub parametrii impuşi de lege.

„Este greu să te autofinanţezi”

Situaţia în care se află cultura constănţeană este una incertă. Este o perioadă grea mai ales pentru instiuţiile care trebuie să se autofinanţeze şi care la acest moment sunt închise. Este şi cazul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Directorul Gheorghe Ungureanu a precizat pentru reporterii Replica faptul că situaţia financiară în care se află instituţia este una dificilă, iar cei 11 angajaţi trăiesc din salariul minim pe economie. „Ne descurcăm greu. Instituţia este închisă. Nimeni nu a luat nicio măsură pentru sprijinirea culturii. Este greu să te autofinanţezi. Nu ne ajută nimeni nici măcar cu un leu. Suntem 11 angajaţi şi ne descurcăm greu, doar cu salariul minim pe economie. Totuşi, sunt programate spectacole pentru lunile martie, mai, iunie. Deocamdată situaţia e incertă. Nu am mai organizat nici târguri”, a explicat Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

“Suntem pregătiţi pentru a porni motoarele”

Cu toate că este o perioadă grea, directorul instituţiei a precizat că este pregătit să-şi reia activitatea. “Suntem pregătiţi pentru a porni motoarele, chiar şi la capacitatea de 30 la sută. Pregătim nişte spectale, doar să dea drumul activităţii. Suntem închişi de anul trecut. Nu avem din ce să acoperim cheltuielile. Cultura trebuia subvenţionată. Puteam să deschidem un mall în sala mare şi aveam activitate economică, dar noi încurajăm cultura. Suntem legaţi de mâini şi de picioare”, a mai explicat directorul instituţiei pentru reporterii Replica.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai bulangiule, cum crezi ca puteai sa transformi Casa de caldura in mall, pai ce mortzi tai, locatia aia e proprietate personala, ai mostenit- o, apartine lui mata sau lui tactu ? In incinta isi desfasoara activitatea o gramada de societati, de la care incasezi chirii babane. Ori nu-ti ajung banii, ingurene ?
0
0
ai uitat sa mentionezi bordel in lungul tau pomelnic
1
0
Domnul Gheorghe Ungureanu,directororul Casei de Cultura este un om deosebit ,sensibil si iubitor de cultura si ii doresc sa-si reia activitatea cat mai repede.
0
3
Casa de cultura are nevoie de un om capabil la conducere si de forte noi
4
1
Pacat. Omul acesta a facut mari eforturi de cand e director acolo
1
5
trebuie sa fii tampit rau sa crezi ca aia de pe valea prahovei sunt bugetari veniti pe voucere!!!
4
0
In loc sa stati degeaba, mai bine ati face curatenie. Sa dispara jegul.
2
0
In tari normale salile sunt tinute de primarii..se pot face tot felul de intruniri ,concerte...daca se vrea ...si numai sa fie vremuri normale...
3
0
Multi vorbesc sa nu adoarma. La un concert cu bilet de 100-150 lei, sala plina, Casa de Cultura primeste 1000-2000 lei. Si desteptului care moare ca se duc angajatii de acolo la munte pe banii lui, cauta definitia termenului "autofinantare"! Casele de cultura nu fac parte din aparatul bugetar!
2
1
Pt Gigi sugeobowle psihopat
5
0
Nu poti vobi despre cultura acolo decat daca nu stii despre ce este vorba.
5
1
Un individ anacronic
6
0
poate o face nejloveanu hotel, restaurant, centru alimentar, mega image, bistro, sala de jocuri, cabinet mediator, sala de cursuri. am uitat ceva ?
5
0
Dati afara trintorii.santierele navale dau afara oameni,si voi o frecati acolo,cersetori bugetari.Pun pariu ca vrupeti pirtiile pe vouchere platite de mine.Eu nu mai pot sa merg la munte datorita preturilor crescute de voucheristi mocangii bugetari!
7
7
E cel putin 100 lei biletul, sala plina intotdeauna si ei nu au investit niciodata nimic in sala aia. Boxele bazaie, scaunele sunt de nunta si mocheta mizerabila. Bine ca are papu chiosc fara bon acolo
10
1
Un prostalau comunist pus politic acolo , care se vaita ,lasa ca iei bani din parcarile abuzive de pe platoul casei de cultura , ha
15
1
Lasa ,milogule, ca te descurci tu si cu palaria ta Nu poti organiza targuri? Dubele de saptamana trecuta PARCATE pe mozaicul din fata de unde erau. Mai da afara din curvele alea, pleaca si tu. Era bine cand luai bani pe biletele gratuite? Dar cand te pui bine cu smecherii orasului aducandu-i gratis la teatru? Pe la bingo, tot jale?
15
1
I-ar prinde bine o renovare completa cu un design aliniat la vremurile noastre pe fonduri europene
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108