REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.9° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Casa de Cultură din Hârșova va fi MODERNIZATĂ cu bani EUROPENI

Casa de Cultură din Hârșova va fi MODERNIZATĂ cu bani EUROPENI

Replica API 4 ianuarie 2021 | 11:55 2234

Vești bune pentru locuitorii din Hârșova! În curând vor începe lucrările de modernizare și dotare a Casei de Cultură din oraș. Prin Programul de cooperare Interregională, primarul Viorel Ionescu a accesat banii necesari pentru demararea proiectului, aceștia provenind din fonduri europene. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 717.205 lei

Lucrările vor dura doar 6 luni

Pentru asigurarea funcționării conform cerințelor și exigențelor de calitate, se vor realiza următoarele categorii de intervenții: lucrări de terasamente și lucrări de construcții. Cele din urmă presupun intervenții la structura de rezistență și la arhitectura clădirii, lucrări de izolații termoenergetice, la instalațiile electrice, la instalațiile sanitare, termice și la cele de stingere a incendiului. Valoarea estimată, fără TVA, este de 717.205 lei, din care: valoarea utilajelor, echipamentelor tehnologice și funcționale care nu necesită montaj este de 140.216 lei, iar valoarea dotărilor este de 2.575 lei. Termenul pentru execuția lucrării este de 6 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Primarul urmărește cresterea accesului populației la informație, educație și cultură

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea lucrărilor de modenizare prin care se vor asigura condiții adecvate pentru desfășurarea activităților socio-culturale, având un impact benefic asupra comunității. Prin acest proiect, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu, dorește să crească accesul populației orașului la informație, educație, cultură și coeziune socială, în condițiile adecvate desfășurării acestor activități. Odată cu finalizarea lucrărilor, vor fi asigurate condițiile necesare de pregatire suplimentară a tinerei generații, dar și posibilitatea dezvoltării unor activități cultural-educative precum grupuri folclorice, taraf, cercuri de ceramică, sau a unor activități sociale specifice vârstnicilor.

Dacă scăpăm de Covid, primarul intenționează să organizeze și evenimente

Dacă scăpăm de Covid, primarul intenționează să organizeze și evenimente în orașul Hârșova. Proiectul de modernizare și dotare a Casei de Cultură mai prevede și organizarea de parteneriate între localități pentru dezvoltarea pe parcursul unui an intreg a unui pachet de evenimente culturale-religioase etnografice- gastronomice care, în opinia primarului, ar urma să revitalizeze tradițiile locale.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vedem daca mai mancati rahat cand o sa vedeti ca Nechita are dreptate.
0
0
pentru nichita Ai grija in pula mea ca tu le speli lui NADRAG BEICA FRICATEL SI TOTI lingaiiiii din magazinul ala CIOLAPII rati ai DRACU NU va iese din capetele alea proaste ca nu mai aveti decat zerooooooo sanse MUIIIIIIIEEEEEE
0
0
Aveti aici Comentarii cu nume false, scrise de cetateni semianalfabeti.
1
0
nichita mancat mult c...t, asata a facut toata viata
2
2
...si Spitalul Harsova nu are medici, e vai de mama lui...
2
2
La anul pe vremea spala ciolapi la puscarie acest ionesc gunoiul asta in viata
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272