REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Casa Embiricos din Constanța devine incubator de afaceri!

Casa Embiricos din Constanța devine incubator de afaceri!

Replica API 2 iulie 2019 | 01:20 773

Casa Embiricos, una din clădirile emblematice ale Constanței, în care s-au scris pagini importante din istoria orașului de la malul mării, devine incubator de afaceri. Cândva Palat al Navigației, de ani buni edificiul este adăpost pentru boschetari și a ajuns un real focar de infecție, după cum atrăgea atenția cotidianul „Replica de Constanța” în edițiile anterioare. Municipalitatea începe să facă pași cerți spre reabilitarea clădirii.

În 2018, Decebal Făgădău anunța planul municipalității de a realiza în respectiva locație un „Incubator de afaceri”. Planul acesta începe să prindă contur. Luni, 1 iulie a.c., în sala de ședințe a Primăriei Constanța, primarul Decebal Făgădău și Luminița Mihailov, director general al Agenției pentru Dezvoltarea Regională Sud Est au semnat contractul de finanțare a proiectului „Incubator de afaceri Constanța”. La eveniment sunt prezenți reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, ai Zonei Metropolitane și Jenica Crăciun, director Direcția de Implementare POR. Proiectul prevede reabilitarea și refuncționalizarea clădirii și transformarea ei în incubator de afaceri destinat sectorului industriilor creative.

Perioada de implementare a proiectului este 48 luni, respectiv 2.07.2019-1.07.2023, iar durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

"Mă bucur pentru momentul de astăzi. Este un proiect care pune la masă multe entități ce până acum au aplicat separat. Este de notorietate că, pentru Casa Embiricos, încercam să căutăm soluții de finanțare. În cele din urmă, după ce am văzut că nicăieri această clădire nu se încadra, am realizat acest proiect. Casa Navigației se pregătește ca, în 2022 sa aniverseze 100 de ani. Mi-aș dori ca acest moment să găsească o casă restaurată și plină de viață. Ne-am asumat aproape 47 % dintre valoare de 3 milioane de euro" a spus Făgădău.

Luminița Mihailov, șefa Agenției de Dezvoltare regiunea Sud Est, a precizat: "Este un proiect important pentru noi, deoarece incubatorul este singurul din regiune în care avem beneficiar o entitate publică. Este un proiect complicat, un parteneriat cu mai multe organizații. Valoarea proiectului: 2,9 milioane euro-contribuția primăriei, 1,9 milioane de euro-Contribuția Camerei de Comerț și 100.000 euro-contribuția Zonei Metropolitane".

"Urmează procedura de achizitii. Sper să nu trecem prin aceeași experiență ca la Cazino. După această procedură, sper că vom menține în atenția publică această clădire ca și Cazinoul, pentru că este o clădire emblematică. Constanța are nevoie să aducă companii din afară care să genereze o clasă de antreprenoriat autohtonă, constănțeană", a mai completat primarul Constanței.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Municipalitatea...
0
0
Parteneriat cu mai multe organizatii carora nu le spunem numele. Adica.
2
0
poate fi un hub generator de muuulte milione de euro...
8
0
Industria creativa poate ridica turismul. Tigania de pe litoral trebuie sa inceteze. Chinezaria detine monopolul vanzarilor. Chinezaria este pericol pentru siguranta nationala. Daca chinezii nu livreaza, se inchid magazinele.
14
0
Dorim o Constanta mult mai frumoasa. Si asta cat mai curand.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272