REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
14.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Căsătoriile NU au fost ANULATE la Constanța

Căsătoriile NU au fost ANULATE la Constanța

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 1164

În Constanța nici nu se pune problema deocamdată să se anuleze căsătoriile civile din perioada următoare, iar epidemia de coronavirus pare să nu stea în calea iubirii. În acest sens a fost adoptat chiar zilele trecute un proiect care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber.

Camera Deputaţilor a adoptat, în unanimitate, zilele trecute, proiectul care prevede posibilitatea încheierii căsătoriei şi în grădinile publice, parcuri, muzee şi alte locuri în aer liber, cu aprobarea primarului. În municipiul Constanța, conform reprezentanților primăriei, deocamdată nu a fost anulată nici o ceremonie. Proiectul de lege prevede modificarea şi completarea alineatului (2) al articolului 24 din Legea nr.119/1996 cu privire la actele de stare civilă şi a fost iniţiat de deputatul PNL Florin Roman. Actul normativ are ca obiect de reglementare „posibilitatea încheierii căsătoriei şi în afara sediului serviciului public local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cu aprobarea primarului”.

Conform proiectului adoptat, „căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber, la cererea viitorilor soţi, cu aprobarea primarului”.

De precizat este și faptul că în China s-a decis încă de la începutul lunii februarie anularea căsătoriilor. Astfel, pentru a evita aglomeraţiile şi petrecerile, autorităţile au făcut un apel la logodnici să-şi amâne mariajul, o lovitură dură dată importantului sector economic al căsătoriilor (vestimentaţie, fotografii, petreceri).

Sperăm însă să nu se ajungă la acest lucru în România!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Mod Normal Tineri insuratei ar cam trebui sa se fereasca de epidemia CoronaVirus ca sa nu o pateasca ei insusi e mai bine sa stea acasa. Ca sa treaca Pericoulosul Virus asiatic Chinez CoronaVirus decat sa-l ia in Contact in aer liber acel virus Chinezesc CoronaVirus. E mai bine ca parintelele si slujitorii lui sa inchida si biserica cat si casa casatoriilor. Ca sa treaca epidemia Chinezeasca de CoronaVirus. E mai bine sa ramana acasa. De cat doamne fereste sa ia contact cu acel Virus Chinez.
3
1
mai stati cu moarta pina se hotarasc spagarii ce sa faca!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108