REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cât au scos din buzunar „candidaţii” PNL la Primăria Constanţa

Cât au scos din buzunar „candidaţii” PNL la Primăria Constanţa

Replica API 15 decembrie 2015 | 01:10 510

Puşculiţa plină pentru unii

Puşculiţa plină pentru unii

Sondajul comandat de PNL, pentru a desemna candidatul cu cele mai mari şanse la Primăria Constanţa l-a adus în prim-plan pe rectorul Academiei Navale Vergil Chiţac. Un câştigător dinainte ştiut, spun gurile rele, care susţin că că cel mai bine cotat ar fi Christian Gigi Chiru. Doar că... Vergil Chiţac are „cele mai bune şanse de creştere” şi o „imagine pozitivă”, deşi „nu stă bine la capitolul notorietate”. Prin urmare, Chiţac şi-a intrat în rol, mai exact a participat la o lansare de carte, dar şi la o acţiune caritabilă, specifică sărbătorilor de iarnă.

Între timp, liberalii care au intrat în sondajul de desemnare a candidatului „admiră” nota de plată de la firma care a afectuat cercetarea sociologică: „În ritmul ăsta, facem milionari câteva case de sondare”, a comentat un liberal din judeţ, care urmează să achite, la rândul său, o anumită sumă de bani pentru a fi luat în considerare ca potenţial candidat din partea partidului. contactat de „Replica” de Constanţa, liberalul George Măndilă a precizat că momentan colegii din teritoriu nu au ce sume să achite, că există doar nişte oferte la partid pentru alegerea unor firme:

„În 25 de localităţi din judeţ vom face sondaje pentru desemnarea candidaţilor. Nu s-au stabilit încă sume, pentru că momentan analizăm ofertele”. În schimb, un liberal care intenţionează să candideze pentru o primărie din judeţ, ne-a declarat că: „După ofertele primite la partid, cred că voi avea de achitat câteva mii de euro”. Contactat de „Replica” de Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru a declarat că sondajul efectuat pentru municipiul Constanţa a costat 9.700 de euro. „Au fost 1.003 chestionare. fiecare a plătit partea sa de chestionare. Eu am achitat 1.900 de euro”, a spus Chiru. Alături de Chiru, din partea PNL au mai fost măsuraţi ca intenţie de vot, notorietate etc., şi Iustin Roman, Robert Boroianu, Mihai Tararache, cât şi Vergil Chiţac, care nu este (momentan) membru PNL.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367