REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cât costă un test Covid-19 la spitalul din Mangalia!

Cât costă un test Covid-19 la spitalul din Mangalia!

Replica API 30 mai 2020 | 00:00 4190

Managerul Spitalului Municipal Mangalia a luat de curând decizia de a oferi șansa cetățenilor să se testeze însă contra cost. Pentru că numărul testelor este limitat, iar resursele spitalului au început să mai scadă după achizițiile făcute în ultima perioadă, managerul a venit cu această propunere. În rest, începând cu 1 iunie spitalul va funcționa în efectiv complet însă nu vor relaxa măsurile.

Spitalul Mangalia este unul dintre dintre unităţile spitaliceşti suport în această perioadă dificilă prin care trecem, fiind un real ajutor pentru celelalte din județ. Cu toate că numărul testelor deținute nu mai este atât de mare, managerul unității medicale, Alina Dan, dorește să ofere oamenilor ocazia de a se testa, chiar dacă au sau nu simptome. Contra cost. „Vrem să venim în întâmpinarea pacienților. Pentru cei care vor să se testeze chiar dacă au sau nu simptome, am stabilit un tarif de 100 de lei inclus în prețul de consultație. Încercăm să ne descurcăm cum putem pentru că numărul testelor începe să scadă iar ca să putem achiziționa și altele am luat această decizie. Două luni am susținut achiziționarea testelor din bugetul spitalului însă acum am cam ajuns la fundul sacului. Orice ajutor ne-ar prinde bine” a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan.

Se lucrează la foc continuu, în efectiv complet

Tot acesta a mai declarat faptul că începând cu 1 iunie spitalul va funcționa în efectiv complet, însă nu vor relaxa măsurile. Cât despre cazurile noi apărute, managerul a declarat că de 2 – 3 săptămâni nu au mai avut niciun caz pozitiv. „Am redeschis ambulantoriile, ne vin pacienți, dar cu programare în prealabil. Câte 25 de minute pe pacient. Toate testele făcute de acum două săptămâni până în prezent au ieșit negative. Noi nu am relaxat măsurile, suntem vigilenți, suntem atenți să nu se întâmple ceva. Mai întâi testăm pacientul, îl ținem în izolator până la venirea testului și când avem rezultatul, dacă acesta este negativ, pacienții pot intra în blocul operator sau pe secțiile unde le pot fi tratate afecțiunile. De la 1 iunie vom fi în efectiv complet. Fiind zonă de litoral, putem să spunem că ne temem un pic de aceste relaxări. De exemplu, noi, într-un salon de 4 pacienți, internăm doar câte doi, încă funcționăm la jumătate", a mai precizat managerul.

Spitalul din Mangalia a cumpărat aparatură pentru Terapie Intensivă

Vă reamintim faptul că Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, cu fonduri de la Consiliul Local, aparatură medicală pentru Terapie Intensivă și alte activități specifice, în perioada crizei epidemiologice. Potrivit reprezentanților spitalului, aparatura și echipamentele medicale recent cumpărate contribuie la eficientizarea actului medical și intervenția promptă în tratarea bolnavilor cu patologii complexe. Astfel, s-au achiziționat mai multe echipamente medicale necesare pentru evaluarea și tratamentul de specialitate al pacienților, precum: un aparat de anestezie, opt monitoare funcții vitale, șase electrocardiografe, cinci ventilatoare, zece injectomate, zece aparate concentrator de oxigen, zece lămpi UV, un defibrilator sau un ventilator de ventilație noninvaziv.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eustache gandesti mult ! esti periculos deja.Dar puteai sa mai intrebi ceva-unde se testeaza pacientura? Se fac programari cumva? Si daca e pozitiv testu ce ne facem dupa? spital si pacient? fugim in munti sau pe mare cu submarinu? Il chemam pe tudorel sa ne faca o ievaluare? ne pupam cu tov. manager sau primarul? a avea sau a nu avea testul covid pozitiv...aceasta-i intrebarea
1
0
A mai remarcat cineva faptul ca zice de 2-3 saptamani nu am mai avut niciun caz pozitiv. Adica pana pe 9-16 mai au fost cazuri pozitive in Mangalia. Eu stiam doar de 3-4, si alea la inceput cei doi cu vacanta si cazul de la Kaufland.
2
0
Manageru ofera sansa Ea ofera ca da de la ea din banii ma sii si ai cui stim noi Faceti i ma statuie ca ne da noua amaratilor sanse Gura mamii voastre
5
0
mare vrajeala....
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272