REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cât de eficiente sunt acțiunile de dezinfectare a străzilor: Virusul NU rămâne în aer!

Cât de eficiente sunt acțiunile de dezinfectare a străzilor: Virusul NU rămâne în aer!

Replica API 3 aprilie 2020 | 00:00 2836

Mai multe primării din țară, inclusiv din județul Constanța, au luat decizia de a se implica activ în lupta pentru împiedicarea răspândirii Covid-19. În municipiul Constanța, primarul a dispus ca toate cartierele să fie dezinfectate cu o substanță pe bază de clor, avizată de Ministerul Sănătății. Tot în această luptă este folosit și un atomizor de mare capacitate, care are rolul de a dezinfecta trotuarele, străzile și bulevardele din orașul de la malul mării.

Concursul între primării pentru cine dezinfectează mai mult și mai bine este stricat de specialiști. Atât experții internaționali, cât și cei din țară, sunt de părere că multe dintre aceste eforturi sunt de prisos.

"Nu am găsit nicăieri astfel de recomandări, legate de dispersarea de dezinfectanți în aer. Să curățăm străzile sau să avem grijă la intrările în clădiri, da, asta pot să înțeleg. Trebuie să înțelegem că virusul nu stă în aer, el nu rămâne acolo", a declarat, pentru Replica, dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Alexandru Rafila

"Acest virus nu supravieţuieşte mult în mediul înconjurător"

Potrivit reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța, substanța folosită este produsul biocid TP2-hipoclorit de sodiu, sol. 1,25% clor activ, achiziționată de la SC Chimcomplex SA Borzesti. Produsul se utilizează în domeniul industrial ca agent de curățare și dezinfectare pentru suprafețe tari din exterior, nu este cancerigen, este un produs nepericulos pentru mediul înconjurător și nu afectează stratul de ozon.

Este o imagine ridicolă

Produsul nepericulos pentru mediul înconjurător și nici pentru virusul căutat. ”Este o imagine ridicolă, văzută în multe ţări. Nu cred că poate avea o contribuţie la reacţie şi poate fi toxic pentru oameni. Acest virus nu supravieţuieşte mult în mediul înconjurător, iar oamenii în general nu ating pământul”, a afirmat Dale Fisher, președintele Reţelei de Reacţie şi Alertă pentru Epidemii Globale, coordonată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit Ordinului nr.525/2020 al Ministerului Sănătății, SC Chimcomplex SA Borzesti a primit, pentru o perioada de 180 de zile, derogare pentru punerea pe piață și utilizarea bactericidă și fungicidă dovedită a acestui biocid, în vederea utilizării limitate și controlate pentru combaterea răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu ne arata japonezii prin tot felul de filmulete ca sta in aer o vreme sau e rascolit de vant odata cu prafu? Acu pe vreme de pandemie tot felul de pareri. Plus ca daca clorul daca ar fi concentrat ar fi el singur toxic.
0
0
bani frumosi au scos uni din pulverizarea asta de apa chiora !
3
0
Daca virusul nu ramane in aer este suf sa respecti distanta de 1m , masca poarta cine vrea protectie extra! Mai bine ca dau cu apa chioara cu urma de clor ca daca dadeau cu clor pe bune rugineau masinile !
3
0
Lucruri utile pentru buzunarele conducatorilor nostri care nu scapa momentul de a se imbogatii pe spatele contribuabilor, de ce va mirati ??? ROMANIA TREZESTETE !
4
1
Asta cu dezinfectia strazilor este demna de Prostia omeneasca! Ca sa faci ceva cu adevarat ok ar trebui sa dezinfectezi toate suprafetele si aerul!
5
1
De parca ei nu stiu. Tocmai de aia dau cu apa chioara cu urma de clor, dar la pret de hexipharma. Sa curga apaaaa, sa facem lovele. Este horika? Ce o sa faceti cu bani cand o sa ramaneti singuri pe planeta?
10
1
Super comentariu !!
4
1
eram atenti la granite, in aeroporturi ,in gari eram mult mai feriti acum !neglijenta ,superficialitatea, prostia si golania ne caracterizeaza!
12
0
n-a mes cu dezapezirea incercam cu dezinfectia sa mai iasa un ban acolo ca le trebuie vile si amantele nu sunt ieftine
13
1
Virusul asta face ce vrea pula lui, si autoritatile locale fac ce stiu sa iasa banul.
11
0
Nu e bine nici cum la noi, tot ce se face nu e bine. Asa- i natia asta ce fac alti e excelent.
6
5
Ramane pe suprafete in spatii inchise. Spitale, birouri,mijloace de transport. Ce stropesc astia in aer e pt a suge ban public.
10
2
Ne ati intoxicat cu dezinformari, ba moare la caldura, ba la fig, ba sta in mediul umed, ba nu i place apa, ba sta in aer, ba nu. Plm cred ca habar n aveti ce si cum cu virusul asta. Dac o fi virus!
21
1
Este cancerugen Numai asta nu il inhalam. Am vazut un video cu un oligofren parca din turnu magurele care stropea florile, pomii, arbustii. Pai se usuca! Cata prostie! Cat rau ne fac toti prostii ajunsi sefi in administratii.
15
1
Pai nu doctorii dpuneau ca ramane virusul 24 ore pe suprafete? Acum au dat o la intots...
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218