REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Cât de NESIMŢIŢI sunt unii: AU URINAT în autobuzele RATC!

Cât de NESIMŢIŢI sunt unii: AU URINAT în autobuzele RATC!

Replica API 9 septembrie 2019 | 00:00 555

Constanţa... mereu "surprinzătoare"!

Constanţa... mereu "surprinzătoare"!

În luna iulie a anului trecut, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, anunţa că a fost semnat un contract cu cu societatea Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş, pentru furnizarea a 104 autobuze noi.

Achiziţia a fost făcută în baza unui împrumut contractat de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de lei şi a presupus organizarea unei licitaţii internationale, în cadrul proiectului Smart Transport Public Constanţa.

Noile autobuze le vedem deja în trafic. La fel, sesizăm că vechile obiceiuri nu au dispărut complet, deşi este de notorietate că aceste mijloace de transport în comun sunt dotate cu câte opt camere de supraveghere video, facilitând astfel identificarea oricărei persoane care vandalizează interiorul autovehiculului. Prin urmare, reamintim un apel formulat de Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa încă din 2018 (!): „Ca urmare a multiplelor acte de vandalism înregistrate în ultima perioadă, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța face apel la spiritul civic al constănțenilor şi la dorinţa acestora de a călători cu mijloacele de transport în comun în condiţii civilizate. Vă rugăm să nu tolerați distrugerea validatoarelor, a scaunelor, a ușilor autobuzelor, anunţând conducătorul auto, apelând la numărul de urgenţă 112, la dispeceratul Direcției Generale de Poliție Locală, la telefoanele 0241 484 205 sau 0799 606 142 (Whats-App) sau dispeceratul RATC, la numărul călătorului 0241 694 960”. De asemenea, amintim şi câteva incidente produse încă din primele zile de la recepţionarea şi introducerea pe traseu a noilor autobuze: în luna ianuarie, un puşti a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce mâzgălea cu un marker pervazul unui autobuz; în luna februarie, autobuz RATC a fost atacat cu pietre. O piatră a spart geamul din spate al vehiculului şi a nimerit în plin un călător. În aceeaşi zi, un alt autobus a fost atacat cu ouă. De asemenea, reprezentanţii RATC au mai comunicat că au fost vandalizate scaune (tăiate cu obiecte ascuţite), rupte cabluri din interior, iar de data recentă (câteva săptămâni) camerele de supraveghere din interiorul autobuzelor au surprins imagini cu cetăţeni care urinau! Imaginile cu indivizii care îşi făceau nevoile în mijloacele de transport în comun nu au fost făcute publice de către reprezentanţii regiei, din motive lesne de înţeles, însă pun mari semen de întrebare cu privire la gradul de educaţie al anumitor cetăţeni.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta suntem, un popor de terchea berchea !
0
0
nu vrea sa introduca taxarea obligatorie pe la sofer,pe la usa din fata,sa arate toti abonamentele si sa cumpere bilet pe loc,cu aparat care iti arata cate bilete ai printat,cum au toate tarile civilizate pe unde am fost.Ce daca se sta mai mult la coada,asa nu mai merge picior de om gratis,nu mai aveti nevoie de zeci de controlori,sa dati leul la sofer si sa il luati la puricat.Iar Henri C sa fie mutat in Palas,pe roti sa fie dus langa Brigada Mob.de Jandari si sa le care, cand li se umfla tarata in ei.Cine are interes sa mearga astia moca,sa traiasca moca in Cta?Fagabou.IESITI LA VOT,dragilor
7
1
Drogatu de R.Mazare in loc sa le mai faca cateva blocuri la Palazu Mare pentru ca acolo au rudele s-a apucat el sa le faca rromilor cartierul HANRY COANDA in tomis nord una dintre cele mai frumoase zone din Constanta.Nu spun asta pt.ca locuiesc in tomis nord ci pt ca cunosc orasul.
5
0
Ba sa le fie facute publice imaginile si pisalcosii sa fie pusi sa plateasca spalarea,dezinfectarea masinilor si amenzile in bani sau munca fortata ,asta normal,in parnaie. Daca se tot lasa lejer ca oricine sa-si bata joc de restul oamenilor,vom fi cu totii pisati si cacati in autobuze,pe strazi,in magazine,ca uite asa sa nu fim impotriva obiceiurilor unor etnii sau cutumelor unor grupuri de indivizi. De ce sa nu fie aratati si scuipati in ochi?
11
1
Cand Gen. Antonescu a vrut sa omoare ciorile..ati sarit de pla n sus..acum na...
15
0
Acum daca-i bagi la puscarie le pune televizor si au telefoane ----altfel ne sanctioneaza Cedo
9
0
acum ceva vreme in urma in acest ziar au fost publicate imaginile cu unu' care se pisa pe biserica din parcul Tabacariei, fiul Sorinei Placinta s-a pisat pe o troita, si fiul Sorinei Placinta chiar e dintr-o familie de oameni cititi, dupa cum vedeti nu doar ciorile sau necititii si needucatii fac astfel de fapte ci chiar si cei cititi.Problema este ca-n Romania daca esti normal nu esti remarcat, ca sa fii remarcat si sa iesi in fata trebuie sa fii nesimtit, asta e trendul general din Romania, sa fii cat mai nesimtit si cat mai cu tupeu, si poftim rezultatele.
8
1
Acum 30 de ani pentru o astfel de fapta al bagam la beci si ne apucam de treba , batut si stropit cu apa rece pana se pisa pe el de durere , mai cautam si-l gaseam si cu fapta....si iar bataie cu parnaie ! Acum au drepturi , se pisa pe politie ...
20
0
amenzi, ce amenzi au dat si cat au incasat.De ce nu se aplica legea si de ce nu la faceti niste afise care sa le puneti la panourile electorale cu explicatia, noi votam ca sa ne pisham pe voi.
5
0
de ce nu identificati ? miitia doarme ?
12
0
Masina 48 e plina de tigani unul nu are bilet ---duce-tii undeva si nu-i mai lasati in centrul orasului sa se inmulteasca ---pol locala sa lase plimbatul cu masina si sa se ocupe de animale care-si fac nevoile in masina
35
1
ai pus-o tarane, spaga de milioane.
9
2
Tolerati si finantati multimea de rromi din Constanta si veti avea mereu astfel de spectacole.
31
2
Bai primarul pulii mele,scoate ciorile din oras.
27
3
PSD trebuie sa nu mai dea gratuitati aiurea, toti mosii si babele care nu au ce face acasa se plimba cu ratc. Apoi toata ciorimea Constantei merge moca cu ratc. Ajunge, dati reduceri la elevi si studenti,ceva simbolic si la amaratii cu pensii f mici iar restul, la munca. Politia locala sa tropaie peste tot, ca de asta ii platim iar cei care o freaca aiurea, pe bani multi, prin Primarie, la munca, pe teren. Controale si amenzi fara mila. Fagadau, trezeste-te, pune-ti la treaba armata de pupincuristi, trimite-i prin oras, ca geme Constanta de gunoaie umane si menajere!
36
4
Nici cainele nu se urineaza in autobuz daca il iei cu tine. Astia nu sunt nici oameni nici animale. Sunt un fel de corcituri nereusite.
38
1
Electoratul select al PSD,civilizatii si educatii lui Fagadau din selectul cartier Henri Coanda. Investim in asistatii sociali, investim in viitor! Acesta este sloganul PSD C- ta
38
7
de cat sa stea la caldurica politistul local mai bine sta in autobuz sa-i prinda pe huligani. In civil daca se poate
36
3
al anumitor cetateni... Trebuie intrat in forta peste nesimtitii orasului. Sunt multi umbla in haite distrug murdaresc si polueaza. Amenzile sunt mici. In orasul asta trebuie interzisa vanzarea semintelor. Pentru faptele antisociale amenzile sa ajunga la cateva mii de euro si o pedeapsa suimentara de cel putin o luna de prestare a muncii in folosul comunitatii.
38
2
Nu e melteni la cta, aia se duc acasa la ei, meltenii sunt din toate judetele mai putin cta, asta daca nu le ceri buletinul gandire de retard comunist....
12
4
Investitia facuta era necesara, insa atata timp cat nu se vor lua masuri de a selecta calatorii, totul este in van. O solutie ar fi taxarea si accesul calatorilor pe usa din fata, nu ar fi mare scofala...
33
3
Au marcat fagabuzul. Practic, s-au pishat pe ea de limuzina. Or fi baut apa de la robinet inainte ?
9
25
Mai putem spune ceva?! Va dati seama care este gradul nostru de educatie?! ...... Nici macar nu exista cuvinte sa ma pot exprima ..... Trist!!
53
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212