REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Cât durează, la Constanţa, să fie bătut un cui?! În şapte luni, nicio reparaţie nu a fost făcută într-un loc de joacă PERICULOS!

Cât durează, la Constanţa, să fie bătut un cui?! În şapte luni, nicio reparaţie nu a fost făcută într-un loc de joacă PERICULOS!

Replica API 3 mai 2018 | 14:33 393

Cât durează să baţi două sau trei scânduri unui tobogan şi să dai o mână de vopsea, pentru a acoperi graffity-urile? În municipiul Constanţa, aproape şapte luni nu sunt suficiente! Drept dovadă, din septembrie 2017 până în prezent, în locul de joacă din Portul Tomis, considerat PERICULOS şi închis – în teorie, pentru că în realitate, este folosit în continuare! – nu s-a bătut un cui!

Părinţii din Constanţa şi-au exprimat în repetate rânduri nemulţumirea cu privire la modul în care autorităţilor locale tratează problema locurilor de joacă din municipiu. Primarul Decebal Făgădău a tot promis că locurile de joacă existente vor fi reabilitate şi altele noi vor fi construite. E drept, un număr de aproximati 16 locuri de joacă din cele 63 existente vor dispărea, din cauza situaţiei juridice a terenurilor unde sunt construite.

Din cauza procedurilor birocratice greoaie, reabilitarea a întârziat. Drept pentru care, autorităţile locale trasmiteau, undeva prin decembrie, că în multe dintre locurile de agrement pentru cei mici vor fi realizate reparaţii curente. Măcar atât să se facă până la înlocuirea completă a echipamentelor, astfel încât prichindeii să aibă unde să se joace. Dar, după cum se poate constata la o simplă plimbare pe la locurile de joacă din oraş, şi reparaţiile curente, banale de altfel, sunt aşteptate de câteva luni bune!

Un exemplu elocvent este cel al locului de joacă din Portul Tomis. În a doua jumătate a lunii septembrie 2017, conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa impunea închiderea spaţiului de joacă respectiv, după ce un băieţel de 4 ani a căzut printr-o gaură din tobogan, din cauză că lipseau câteva scânduri. Incidentul survenea la doar o zi după ce, într-un parc din Bucureşti, o fetiţă a fost rănită grav, tot din cauza unor deficienţe la echipamentele de joacă. Drept pentru care, factorii responsabili şi-au îndreptat atenţia şi spre aceste zone destinate distracţiei celor mici şi au constatat că ...sunt probleme!

O bandă galbenă RUPTĂ şi nişte piloni dărămaţi. Aşa arată un loc de joacă ÎNCHIS!

Locul de joacă din portul Tomis a fost închis. De fapt, a fost înconjurat cu câţiva piloni şi o bandă galbenă. Şi...atât! Planul autorităţii locale, după cum ne-au precizat în decembrie 2017, pentru spaţiul respectiv era să fie reabilitat în etapa a II-a de reamenajare, iar până atunci a fost inclus în planul de reparaţii curente.

Din septembrie 2017 până în prezent – adică timp de aproape şapte luni! -, însă, în spaţiul respectiv nu a fost bătut niciun cui şi nicio scândură lipsă nu a fost montată! Banda galbenă care ar fi trebuit să îi ţină departe pe copii şi pe părinţi a fost ruptă demult, iar pilonii au căzut la pământ. Aşa se face că, de exemplu, în minivacanţa de 1 Mai, când constănţenii au luat cu asalt portul Tomis şi faleza din municipiul Constanţa, locul de joacă a fost unul dintre punctele de atracţie pentru cei mici.

Referitor la motivul pentru care şapte luni nu s-a reparat nimic în locul de joacă respectiv – subliniem, un spaţiu catalogat, la un moment dat, drept unul periculos pentru cei mici! – reprezentanţii Primăriei Constanţa au invocat procedurile legale. „În două rânduri a fost organizată licitaţia pentru contractarea serviciilor pentru reparaţii curente, dar nu s-a prezentat nicio firmă”, ne-au precizat reprezentanţii autorităţii locale.

Altfel spus, în Primăria Constanţa nu este niciun angajat, niciun „nea Gicu”, priceput să bată două scânduri şi să dea o mână de vopsea. Iar autorităţii locale îi pasă să fie respectate procedurile legale, drept pentru care niciun cui nu este bătut, dacă nu este făcută licitaţie în prealabil! Nu îi pasă, însă, că de şapte luni copii de doar câţiva ani se joacă într-un spaţiu cu deficienţe?!

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadaul pampalaul doarme pe el. Cine naibii l a ales pe asta primar?!
5
2
o sa fie taxat maxim la viitoarele alegeri,fara suparare!
6
1
Nu se face nimic in orasul Constanta. Este distrus totul. Ce face primarul? Ce fac consilierii? AAA, da, fac vizite.
6
1
fagada e prost srica toate parcurile .Vrea sa srice si parcul cel mare din faleza nord
8
0
Atita indiferenta si nepasare n-a fost niciodata --rusine primariei care nu face deciit proiecte pe hirtie si atit
6
0
Slab primar.fara idei si viziune. Este zero barat
9
0
Dar de parcul de la primarie ce ziceti, tebuia terminat de 1 mai. 2017. Pomii nou plantati s-au uscat deja
7
0
Stati linistiti. Va fi gata imediat dupa podul de la Cora. Va mai aduceti aminte ce spunea acum vreun an ? Ca nu intelege de ce celelalte poduri au durat asa mult si ne dadea garantii ca termenul nu va fi depasit. De 7-8 luni n-am mai vazut picior de muncitor pe acolo..
8
0
Cand se vor apropia alegerile.
7
2
Pai daca nu s a hotarat cine sa ia banii ..Cand erau bani de furat apareau spatii de joaca in 2 ore.. Acum nu putem sa le reparam.Au garantie...Firma a falimentat...Banii sau luat....
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614