REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cât te costă murăturile pentru iarnă. Vezi preţurile din Constanţa!

Cât te costă murăturile pentru iarnă. Vezi preţurile din Constanţa!

Replica API 22 octombrie 2013 | 00:00 533

Zarzavaturile, legumele şi fructele vă aşteaptă la tarabe

Zarzavaturile, legumele şi fructele vă aşteaptă la tarabe

Toamna se numără borcanele cu gem, zacuscă şi murături din cămările gospodinelor. Pentru a nu duce lipsă la iarnă de tot ceea ce este necesar pentru o masă gustoasă, constănţencele au început deja să meargă în pieţe pentru a cumpăra cele de trebuinţă. Desigur, comercianţii ştiu că este momentul perfect pentru creşterea preţurilor la legume. Aşa că au luat cu asalt pieţele constănţene, în încercarea de a-şi vinde marfa şi de a scoate profit. În piaţa din zona Abator, preţurile produselor variază, cei mai scumpi sunt ardeii kapia, dar totuşi un kilogram nu depăşeşte 6 lei, iar cea mai ieftină este ţelina, în jur de 2 lei. De asemenea, un kilogram de varză albă costă 1 leu, iar cea roşie -3 lei. Castraveţii sunt vânduţi cu 4,5 lei kilogramul, roşiile cu 4,5 lei; ardei gras - 5 lei; ardei kapia - 5,5 lei pe kg; gogoşari -5 lei; fasole fideluţă - 3,5 lei; morcovi - 2,5 lei; praz - 3 lei; conopidă - 4 lei; ţelină -2,5, lei; salată -2,5 lei; sfeclă roşie -3,5 lei; hrean -10 lei kilogramul. Cât despre fructe menţionăm că un kilogram de gutui costă 4 lei, iar unul de struguri -5,5 lei. Preţurile nu se negociază decât în cazul în care se cumpără o cantitate mai mare de produse. De asemenea, comercianţii au reguli stricte în ceea ce priveşte "alesul produselor": "Sunt legume bune, crescute la ţară, ori le cumpără aşa, ori nu le mai cumpără", spune unul dintre vânzători.

Murături vrac de la vecini

Cei care nu au timp, preferă să cumpere legume deja murate din hypermarketuri, unde preţul unui borcan de ardei kapia muraţi în oţet ajunge la 4- 5 lei, alternând de la un brand la altul. La fel şi castraveţii. Într-adevăr, din punct de vedere financiar, investeşti mai puţin în murăturile de casă decât în cele de cumpărat, chiar dacă iei în calcul şi preţul oţetului, al sării şi al conservanţilor. Însă pentru cei care preferă totuşi murăturile de casă în defavoarea celor din magazine, dar nu au timp pentru ele, mai există o alternativă la care pot apela, însă doar pe timpul iernii: murăturile vândute la kilogram în pieţe sau de vecine de bloc. Gustul nu este demn de laudă, însă sunt singura variantă tradiţională a murăturilor de iarnă şi sunt mai ieftine în comparaţie cu acelea din hypermarketuri, cel puţin aşa susţin cunoscătorii. Tot pentru constănţencele care vor să cumpere murăturile, în pieţe se găsesc şi bidoane gata pregătite cu varză.

Cristina Marin, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272