REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Cătălin Cîrstoiu: Nu am făcut nimic care să îmi dea perspectiva că sunt în incompatibilitate

Cătălin Cîrstoiu: Nu am făcut nimic care să îmi dea perspectiva că sunt în incompatibilitate

A.F. 19 aprilie 2024 | 19:29 424

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a declarat, vineri, că, din punctul său de vedere, nu a făcut nimic care să îi dea perspectiva că ar fi în incompatibilitate, menţionând că nici el, nici presa, ci doar ANI poate emite un raport care să constate o asemenea situaţie.

Catalin Cirstoiu: Nu am facut nimic care sa imi dea perspectiva ca sunt in incompatibilitateCătălin Cîrstoiu

"Primul lucru pe care vreau să vi-l spun legat de acuzaţia de incompatibilitate, opinia mea este că nici eu, nici presa, ci doar o instituţie poate emită un raport care să constate acest lucru, adică Agenţia Naţională de Integritate. Din punctul meu de vedere, eu nu am făcut nimic care să îmi dea mie perspectiva că sunt în incompatibilitate", a afirmat Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă organizată în faţa Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

El a spus că, în calitate de medic, a operat şi în alte spitale, menţionând că şi-a oferit opiniile şi expertiza profesională şi în unităţi private atunci când i s-a solicitat acest lucru.

Cîrstoiu a adăugat că şi-a ajutat colegii când au avut o problemă cu un pacient.

"Eu nu fac o chirurgie uşoară, fac o chirurgie complicată aici la Spitalul Universitar, adică mă ocup de tratamentul tumorilor, cancerelor osoase, reviziile, adică schimbarea unor proteze cu alte proteze, nu e un domeniu accesibil oricui din punct de vedere profesional, aşa încât eu am făcut tot ce am putut să-mi ajut pacienţii, să-mi ajut colegii şi asta e expertiza mea şi menirea mea ca profesor universitar", a explicat Cătălin Cîrstoiu.

Legat de participarea sa la consultaţiile de la Clinica Anemona, el a menţionat că acolo şi-a ajutat, în egală măsură, colegii şi a răspuns şi solicitărilor unor pacienţi care aveau nevoie de expertiza sa.

"Rolul meu din momentul în care am terminat facultatea a fost să asigur îngrijirea medicală a oamenilor, a fost să le dau opinia medicală, iar, din punctul ăsta de vedere, sunt absolut liniştit. Dorm liniştit în fiecare seară că mi-am ajutat pacienţii", a susţinut Cătălin Cîrstoiu.

Potrivit acestuia, pacienţii aleg singuri la ce medic merg, aleg singuri şi unde merg - în sistemul public sau în sistemul privat.

"Să ştiţi că eu am vrut să fac administraţie publică în Bucureşti mizând pe un sprijin politic stabil în Consiliul General al Capitalei. Nu am vrut niciodată să fac o administraţie politică în Capitală", a subliniat candidatul PSD - PNL.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu este să ţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, adăugând că nu se poate "merge mai departe" dacă nu se lămuresc toate aceste chestiuni.

Joi seara, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu şi este normal ca acesta să respecte solicitarea în acest sens care i-a fost adresată de premierul Marcel Ciolacu.

Vineri, Ciolacu a susţinut că medicul Cîrstoiu ar fi trebuit să facă până acum conferinţa de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i-au fost aduse în spaţiul public, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272