REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Câteva mii de manifestanţi la Bruxelles împotriva restricţiilor sanitare. VIDEO

Câteva mii de manifestanţi la Bruxelles împotriva restricţiilor sanitare. VIDEO

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:03 818

Câteva mii de persoane au manifestat duminică la Bruxelles împotriva certificatului sanitar şi a restricţiilor legate de pandemia COVID-19, scandând ''libertate'', relatează AFP, citată de Agerpres.

Manifestanţii - 5.000 potrivit poliţiei - au mărşăluit de la gara Bruxelles Nord până în cartierul european, la apelul mişcării "Împreună pentru libertate", care reuneşte mai multe asociaţii.

Manifestaţii împotriva certificatului de sănătate - necesar pentru accesul în restaurante şi la evenimente culturale în special - au loc în mod regulat de câteva săptămâni în capitala belgiană, ducând la ciocniri cu poliţia.

Participanţii au purtat pancarte cu mesajul "Nu dictaturii vaccinurilor" sau "Nu vă atingeţi de copiii noştri", referire la decizia autorităţilor belgiene de a autoriza vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

Ministrul belgian al sănătăţii, Frank Vandenbroucke, a declarat duminică, la postul de televiziune RTL, că este în favoarea organizării unei dezbateri în parlamentul federal "cât mai repede posibil" cu privire la obligativitatea vaccinării sau la introducerea unui permis de vaccinare, ca în Franţa.

Foto: (c) Johanna Geron/REUTERS

''Mentalitatea oamenilor se schimbă. În urmă cu un an am spus: vaccinarea obligatorie nu este o idee bună, trebuie să convingem oamenii. Acum, ştiind că trebuie să vaccinăm 100% din populaţie, ceea ce nu era ideea noastră în urmă cu un an când am crezut că 70% este suficient, avem încă nevoie de un fel de generalizare", a spus el.

Cu toate acestea, ministrul a afirmat că ''nu i-au plăcut deloc cuvintele'' preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că a vrut să-i ''enerveze'' pe cei nevaccinaţi, considerând că este necesar ''să se evite acest tip de polarizare''.

Foto: (c) Johanna Geron/REUTERS

remierul Alexander De Croo, care s-a distanţat şi el de declaraţiile controversate ale preşedintelui francez, a declarat sâmbătă, într-un interviu acordat publicaţiei Le Soir, că ar putea fi "convins" de utilitatea vaccinării obligatorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367