REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Câți bani primesc lunar asistații sociali?

Câți bani primesc lunar asistații sociali?

Replica API 6 iulie 2022 | 00:00 2547

Ajutorul social este un ajutor financiar, plătit în fiecare lună persoanelor sau familiilor care nu au o altă sursă de venit. În Constanța, la data de 30.06.2022, în baza de date a Direcției Generale de Asistență Socială, sunt 241 de titulari, fie personae singure, fie familii însumând un număr total de 390 de persoane. Dintre acete persoane doar 36 prestează muncă în folosul comunității, pentru a recompensa sprijinul oferit de stat pentru a supravieţui. În cele ce urmează puteți regăsi sumele pe care oamenii le primesc în fiecare lună de la stat, dar și condițiile în care acest venit poate fi pierdut.

În Constanța sunt sute de persoane care nu muncesc, așa numiții asistați sociali. Sunt oameni care într-adevăr au probleme reale de sănătate, dar există și oameni fără carte, oameni care nu au muncit nici o oră în viața lor și nici nu o vor face prea curând. Mulți dintre aceștia se bucură de banii pe care îi primesc în fiecare lună de la stat. Ajutorul social sub forma venitului minim garantat este reglementat prin Legea 416/2001 modificata si completata prin Legea 276/2010.

Pentru o persoană singură cuantumul ajutorului social este de 149 de lei pe lună, pentru familia formată din 2 persoane este de 268 de lei pe lună, pentru familia formată din 3 persoane ajutorul este de 376 de lei pe lună, pentru o familie foarmată din 4 membri este de 465 de lei, iar pentru familia formată din 5 persoane este în valoare de 554 de lei pe lună. Pentru fiecare altă persoană peste numarul de 5 persoane, ajutorul social se mareste cu 37 de lei, pentru fiecare membru în plus. Cuantumul ajutorului social se stabilește ca diferența între nivelurile menționate mai sus și venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Iată cum se pierde dreptul la ajutorul social!

Trebuie să știți faptul că există situații în care dreptul la ajutorul social este pierdut. Dreptul la ajutorul social, respectiv plata acestuia se suspendă pentru întreaga familie sau, după caz, pentru persoana singură, în următoarele situaţii: dacă nu prezintă lunar adeverinţa eliberată de agenţia teritorială pentru ocuparea forţei de muncă, dacă refuză nejustificat efectuarea acţiunilor sau lucrărilor de interes local, când se constată că dreptul la ajutorul social a fost stabilit pe baza unor date eronate privind componenţa familiei sau veniturile realizate ori pe parcursul acordării au intervenit modificări ale acestora; dacă nu depuns, din 3 în 3 luni, documentele necesare,

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati trecut vreodata prin Henry Coanda? Vai, e o feerie. Serios . Cei ce locuiesc acolo sunt atat de dragalasi ca iti vine sa-i pupi pe toti. Nu conteaza, masculi, femele.
3
0
100 de lei ii lichideaza in cateva ore,dupa aia cum traiesc ?
0
0
Dincolo de acesti bani primiti ei stau tot pe banii nostri in acele ghetouri, se incalzesc pe banii nostri, au apa . Culmea, linistea publica o tulbura tot pe banii nostri pt ca au curentul electric gratis!
0
0
Camera de gazare
1
0
Acesti indieni se nasc putori si crapa putori ..au de toate de la romanii care munceasc ..deportarea lor in siberia singura solutie , sau de ce nu in Turcia ..
1
0
Se spune ca munca inobileaza omul!Shit!Maine poimaine cu 50 euro la 2 luni cu 700 lei la 6 luni o sa ajunga sa aibe pensie de inginer!!!
1
0
Sa fie sanctionati doctorii ce le dau scutri medicale.
0
0
orasul are mare nevoie de maturatori
0
0
i-a invatat lenesi si puturosi...de cand se nasc,aceste putori ordinare,stiu ca n-au voie sa munceasca...ei au FREZOANE.. dureri de capatana...soarele arde prea tare...ei sunt educati bine...LASA MAMA CA NE DA.. pomeni electorale...vaucere...de ce sa muncim???este doar inceputul..nu uitati ca aceste putori se inmultesc...f.f.f...repede...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218