REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

CATI HRISTU face APRECIERI, în INSTANȚĂ, pentru un LOCALNIC care s-a RĂSTURNAT cu MAȘINA

CATI HRISTU face APRECIERI, în INSTANȚĂ, pentru un LOCALNIC care s-a RĂSTURNAT cu MAȘINA

Replica API 29 decembrie 2021 | 21:11 2553

Un bărbat din Cogealac s-a urcat beat la volan, ”cursa” sfârșindu-se în afara carosabilului. Mai exact, șoferul s-a răsturnat cu mașina, însă nu a pățit nimic. Așa cum se cere în instanță, în vederea aplicării pedepsei, și aici a fost nevoie să se afle dacă inculpatul este integrat social, în acest sens caracterizarea fiind făcută de către primarul din Cogealac, Cati Hristu, dar și de angajator. Șoferul s-a ales cu un an cu suspendare.

Cati Hristu

Cu ocazia audierii în calitate de suspect, șoferul a declarat că, la data de 23.11.2020, în jurul orei 17.50, a plecat de la locul de muncă situat pe DN 22, la cariera de piatră Sitorman, la volanul autoturismului său. La plecare, pe locul din dreapta s-a aflat un coleg pe care l-a condus până în localitatea Piatra, la adresa de domiciliu. După ce l-a lăsat pe colegul său acasă, s-a deplasat către localitatea Palazu Mic, iar când a ajuns în dreptul ei, a pierdut controlul volanului într-o curbă la dreapta și s-a răsturnat cu autoturismul într-un canal din beton aflat pe marginea drumului. Nu a suferit vătămări corporale iar șoferul unui autoturism care se afla în spatele său a sunat la 112 și la scurt timp la fața locului a sosit echipajul poliției rutiere și o ambulanță. După ce a fost legitimat, organele de poliție l-au testat cu aparatul Drager, iar apoi l-a condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. Suspectul a precizat că înainte de a se urca la volanul autoturismului, în intervalul orar 08.00 -11.00, a consumat cantitatea de 200 ml coniac Unirea și a condus pe o distanță de aproximativ 9 km.

Până la începerea cercetării judecătorești, la termenul de judecată din data de 10.11.2021, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanței, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală, pe care nu le-a contestat.

Primarul din Cogealac

În ceea ce privește profilul inculpatului, instanța reține că este în vârstă de 61 ani, are studii medii, este angajat în funcția de mecanic (muncitor necalificat), conform contractului individual de muncă depus la dosar.

foto cu rol ilustrativ, sursa: presasm.ro

Pe parcursul urmăririi penale a cooperat cu organele de cercetare penală și a avut o atitudine sinceră, recunoscând și regretând fapta săvârșită, atât în cursul urmăririi penale, cât și în fața instanței de judecată. Totodată, instanța reține că inculpatul nu este cunoscut cu antecedente penale, astfel cum rezultă din fișa de cazier atașată la dosar. Astfel, se reține că inculpatul este o persoană integrată în societate, urmând a da eficiență și înscrisurilor depuse în circumstanțiere de către inculpat, respectiv caracterizărilor emise de Primarul Comunei Cogealac și angajator.

Pe 13.12.2021 a fost condamnat la un an cu suspendare de către Judecătoria Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce plm cauta acolo
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272